Frica de eșec: Beneficiile Eșecului

2 comentarii
Beneficiile Eșecului
În general, frica de a eșua se află în fiecare dintre noi, desigur, pentru unii în cantități mari, iar pentru alții în cantități mai mici. Apare în special la persoanele perfecționiste care doresc să ajungă cât mai sus. Pentru a îndepărta frica de eșec, mai întâi trebuie să aflăm ce este eșecul. În caz că îmi propun să fac ceva și nu ajung unde am vrut eu, îl pot considera eșec? Răspunsul tău afirmativ confirmă faptul că frica de a eșua se află în cantități moderate (sau în cantități mari) pentru tine. Dacă ți-aș spune că experiența pe care am dobandi-o pe parcus m-a ajutat să-nțeleg mai multe, iar acum, dacă ar fi să o iau de la început, aș folosi altă metodă?
Ar mai fi un eșec pentru mine?

Dacă ne-am uita la eșec cu alți ochi am vedea că defapt, el este un succes. Când dorim să realizăm ceva, deseori alergăm haotic pentru a-l îndeplini. Învață să te relaxezi, să nu pui afacerea pe primul plan tot timpul, iar când ești într-o stare de productivitate, încearcă să elaborezi metode și să ataci pe mai multe flancuri. 

Pentru a scăpa de eșec, trebuie să înțelegi că perfecționismul nu există. Toți avem puncte slabe, defecte și vicii. Nu poți atinge perfecționismul deoarece el nu există. Gândește pozitiv și încearcă să observi beneficiile din spatele eșecului. 

Scoate din vocabular cuvântul "dar" și "poate" deoarece îți induc o stare de nesiguranță. Învață să te atașezi de propoziții pozitive cum ar fi: "Eu pot" și "Eu reușesc".

Deseori oamenii vin cu idei creative, dar frica de eșec le crează un blocaj. Fii stăpân pe deciziile pe care le iei și asumă-ți responsabilitatea. Succesul este înălțimea la care te ridici după ce ai stins eșecul. 

"Dacă ai învățat dintr-un eșec, nu ai eșuat!" - Austin O'Malley.2 comentarii :