Și eu sunt blogger - Ediția #1

4 comentarii
Iată că am ajuns și la prima ediție din seria "Și eu sunt blogger". Sunt foarte bucuros că s-au înscris o grămadă de bloggeri, aștept un public numeros și în următoarea serie. Primul blog pe care-l voi analiza in seria "Și eu sunt blogger" este "Blogul unui Anonim".


Blogul Unui Anonim

URL: http://epemoca.blogspot.ro
Nișă: Pamflet, General
Vechime: 5 Iunie 2013
Page Rank: 3

Design și optimizare:
Blogul Unui Anonim


Site-ul se încarcă foarte repede, este destul de optimizat din acest punct de vedere. Nici nu are ce să încarce așa de mult blogul, poate doar imaginile din footer și scriptul de chat, zic. Designul nu prea este pe placul meu, iar unele widget-uri trebuiesc redenumite.

"Bloguri pe care am intrat cel putin o data si mi-au placut" - îl poți numi Blogroll, astfel nu va ocupa foarte mult spațiu pe blog, iar design-ul nu va fi așa compromis.

"Fii la curent cu cele mai noi postari ele mele vârându-ţi adresa de e-mail aici" - îl poți numi "Abonează-te", nu văd rostul să pui texte așa de lungi pentru un widget. Dacă tot vrei ca un widget să aibă o denumire așa mare, modifică mărimea textului.

"MASCA MEA" - chiar nu văd rostul acelui widget, poți foarte ușor să-l redimensionezi și să-l faci banner. Oricum, ținând cont că blogul este un pamflet, nu mai contează cum arată design-ul sau modul în care scrii. Sunt doar niște sugestii, dacă dorești poți să ți cont de ele.

Am observat că ai o eroare în articole, poate poți să o rezolvi. Nu îți apare eticheta articolului. De asemenea, în index apare așa:

De: Un scriitor Anonim Pe: 21:12. Modifică deoarece nu sunt cum trebuie.

Blogul Unui Anonim

Conținut:

Îmi place conținutul, articolele sunt pe placul meu. Îmi place pagina "Despre blog", iar seria de povești este foarte interesantă. Îți doresc mult succes în continuare! 

eddie-writes

Nișă: General
Vechime: 13 Noiembrie 2011
Page Rank: N/A

Design și optimizare:
eddie-writes


Același scor ca și mai sus, site-ul se mișcă foarte repede, asta arată că bloggerul și-a făcut timp să optimizeze cât de cât imaginile. Design-ul îmi place, mai puțin background-ul. Ai o combinație de albastru cyan cu alb pe care o acaparezi cu un wallpaper, e cam deranjant. În rest, totul îmi place. 

Conținut:

Aș dori să te gândești de mai multe ori atunci când postezi un articol deoarece degeaba ai cantitate, ar fi mai bine să te axezi și pe calitate. Este foarte bine că postezi zilnic, dar uneori publici un conținut ... nu așa de bun. Succes în continuare!

sarcasticu.com

URL: http://www.sarcasticu.com
Nișă: General
Vechime: N/A
Page Rank: N/A

Design și optimizare:

sarcasticu.com

Încearcă să optimizezi mai bine imaginile, site-ul se încarcă destul de repede, dar pe viitor ține cont și de optimizarea lor. Design-ul este unul plăcut, dar background-ul cam deranjează. Prea mult albastru. 

Conținut:

Publici conținut de calitate. Îmi plac tutorialele legate de bloguri și sfaturile pe care le dai în materie de marketing. Combinația dintre un blog personal și unul IT este foarte bună. Succes în continuare! 

alisadancu.com

Nișă: Personal
Vechime: Martie 2013
Page Rank: N/A

Design și optimizare:

alisadancu.com

La fel și tu Denisa, ai grijă pe parcurs. Optimizează mai bine imaginile pe blog pentru a mări viteza de răspuns a blogului. Design-ul este așa și așa, în schimb, te-aș ruga să nu mai pui așa de multe articole pe index. Scrolling-ul merge foarte greu deoarece ai prea multe articole (full-size) pe index. 

Conținut:

Este un blog personal așa cum îmi place și mie, te felicit. Nu am ce reproșa. 


la-vorbitor.ro


Nișă: Personal, General
Vechime: N/A
Page Rank: 0

Design și optimizare:

la-vorbitor.ro

Te felicit, ai un blog foarte bine optimizat. Încarcă paginile aproape instant, se observă că te-ai ocupat de el în această privință. Design-ul nu e pe placul meu, prea mult alb. Aș dori să adaugi și widget-ul pentru arhivă, nu trebuie să lipsească. Pentru mine este prea mult alb, este într-adevăr mai ușor de citit pe un astfel de design, dar e cam...sec.

Continut:

Articolele sunt ireproșabile, cel puțin în opinia mea, chiar nu am ce spune. 

blog.chestiiutile.com


Nișă: Personal, General
Vechime: Iunie 23, 2010 (Recent actualizat)
Page Rank: 3

Design și optimizare:

blog.chestiiutile.com

Paginile sunt încărcate instant, iar testul de viteză atestă acest lucru. Te felicit, obți un scor foarte bun din acest punct de vedere. Design-ul este puțin cam sec, parcă aș fi dorit ceva mai...complex. Îți lipsește widget-ul "Arhivă", te-aș ruga să-l adaugi, ce puțin mie mi-ar folosi. Etichetele nu mă prea ajută să caut ceea ce doresc, ar trebui să le mai aranjezi umpic.

Conținut:

Îmi place ce postezi, articole de calitate, frumos scrise și aranjate. Bravo!

Aștept comentariile voastre, iar dacă doriți, vă puteți răzbuna pe mine! Cum? Simplu! Critică și tu blogul meu pe site-ul tău! ^.^ Abia aștept să văd ce ochi critic aveți!


4 comentarii :

 1. Ba, plm, nu stiu cum sa il fac sa arate data acolo, la publicate pe, si imi da ora de la sine. Si in-ul ala am zis ca il scot, am uitat, si acum nu il mai gasesc. Trebuie sa ma ocup intr-o zii de chestile astea. Probabil o sa schimb designul ca deja a stat prea mult asta :)) Multumesc pentru review, oricum :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Mersi de review! Voi mai lucra putin la design.

  RăspundețiȘtergere
 3. si eu vreau un review daca se poate :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut,

   În curând va urma un nou topic de înscrieri pentru ediția #3.

   Ștergere