Banii nu aduc fericirea - Poveste Psihologică

3 comentarii
Poveste psihologica
Nu știu dacă ați observat, dar majoritatea punem cariera sau banii pe primul plan și uităm să zâmbim, uităm de familie și uităm de sursa fericirii noastre. Intrăm într-o stare foarte ciudată, gândul nostru este doar la necazuri, iar starea de nervozitate se amplifică din oră în oră. Ne gândim cum să rezolvăm problemele și nimic altceva. Am să vă spun o mică povestioară, iar probabil majoritatea o știți deja, însă am ales-o deoarece are un impact emoțional foarte puternic. Sper că vei găsi morala din această poveste psihologică.

Un băiețel încerca din greu să strângă bani. Economisea fiecare bănuț pe care-l primea. Într-o zi, băiețelul își întreabă părintele:
Băiețelul: -Tată, îmi poți împrumuta 50$?
Tata: Dar pentru ce îți trebuie atât de mulți bani? Nu vezi că muncesc din greu și nu ne ajung banii să plătim datoriile?
Tatăl își trimite băiatul în camera lui și îl pedepsește. Nu își explica de ce băiatul îi ceruse atât de mulți bani. Peste o oră, tatăl realizează că a reacționat greșit. Întră în camera copilului unde acesta plângea, îl ia în brațe și îi spune:
Tata: Poftim 50$! Scuze că am reacționat greșit. Ai grijă de ei și cheltuiește-i cum vrei tu!
La masă, băiețelul scoate pe masă un portofel. Părinții au rămas șocați și cer explicații, iar băiețelul le spune:
Băiețelul: Tati, tu câștigi pe zi 70$, așa-i?
Tata: Da, de ce?
Băiețelul: Poftim! Am strâns eu 70$ pentru tine. Poți să petreci mâine o zi întreagă cu mine și cu mami? 

Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii!

3 comentarii :

 1. Da, stiam si eu povestioara, si ai dreptate cu ce ai scris in articolul asta. De-aia scriu eu la mine pe blog chestii amuzante: eu incerc sa gasesc partea amuzanta in orice ma face sa ma simt trist :D. Si tocmai mi-ai dat ideea unui proiect nou :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stateam si ma gandeam aseara: habar nu am deapre ce proiect am zis in comentariul asta de mai sus... Fuck my mind :))

   Ștergere
  2. Salut Teo,

   :)) Măi Teodor, ai început deja să uiţi?

   Ștergere