Beneficiile unui jurnal intim

2 comentarii
Jurnal personal
Majoritatea știm ce este un jurnal personal (jurnal intim), însă eu spun să facem o analizare mult mai amănunțită. Astăzi vom vorbi despre beneficiile jurnalului intim și ce impact poate avea asupra succesului tău. Credeți că un jurnal intim te poate duce mai ușor pe culmile succesului? Haideți să clarificăm ce înseamnă să ai un jurnal intim. De fapt, ce este un jurnal intim? În mod normal, un jurnal personal este un caiet în care ne așternem gândurile, experiețele, întâmplările și creațiile într-o ordine cronologică. Dar ce beneficii are un jurnal intim? Cu ce ne poate ajuta? 


Eu am ajuns la concluzia că un jurnal personal are un impact emoțional foarte mare asupra noastră și cu ajutorul lui, ne putem găsi motivația și strategia necesară pentru a reuși în viață. De exemplu, dacă în jurnal vom specifica greșelile noastre din viața de zi cu zi, ce beneficiu ar avea? Simplu. Analizăm cauza și putem învăța cum să ne "perfecționăm", astfel încât pe viitor să nu mai greșim. Dacă în jurnal vom specifica fiecare moment de bucurie sau de reușită, ce beneficiu ar avea? Simplu. Tocmai ți-ai găsit o sursă naturală de motivație, iar în momentele în care duci lipsă de încredere, poți răsfoi jurnalul și să te încarci cu energie pozitivă. 

Un jurnalul intim îți poate dezvolta modul în care gândești, scrii și comunici. Majoritatea oamenilor de afaceri dețin un jurnal pe care-l actualizează zilnic cu diferite informații:

 1. 1. Gânduri. 
 2. 2. Întâmplări
 3. 3. Reușite
 4. 4. Experiențe
 5. 5. Creații

Știi cum poți atinge sinceritatea absolută cu tine însuți? Atunci când scrii în jurnalul tău intim. De asemenea, îți poți evidenția mai bine creațiile, fie că este vorba de o schiță (desen), poezie sau chiar o idee de afaceri. Jurnalul intim are trăsăturile unui prieten ideal: ascultător, loial și care nu te judecă pentru faptele tale. Spune-i toate reușitele și experiențele tale, exploatează la maxim greșelile și încearcă să te perfecționezi. Evidențiază creațiile și ideile tale, elaborează o strategie astfel încât să aplici tot ce știi tu. Găsește cauza sentimentelor și întâmplărilor negative și încearcă să le eviți pe viitor. Găsește-ți motivația din reușite și aplică gândirea rațională în greșeli. Privește partea bună a greșelilor și beneficiile reușitelor. 

Structurează jurnalul astfel încât să primești o învățătură sau o morală din fiecare întâmplare, fie ea pozitivă sau negativă. Spune-i jurnalului ce vise ai și ce vrei să devii în viață, iar zilnic să menționezi ce ai făcut pentru a îți îndeplini visul. Fă-i zilnic un pasă în față în aleea succesului tău.


Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii!

2 comentarii :

 1. Păi sunt deacord că jurnalul are trăsături şi toate cele ! O notă de zece vă dau & bravo !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună N Heart,

   Mulțumim pentru apreciere! Mult succes în continuare și te mai așteptăm pe blog!

   Ștergere