Cum ne îndeplinim visul?

0 Comentarii
Cum ne îndeplinim visul?
Cu toții luptăm pentru a ne îndeplini visele sau dorințele supreme. Deseori începem anul cu anumite rezoluții pe termen lung, cum ar fi: să mă las de fumat, să învăț mai bine, să promovez examenele, să ajung la facultate, să mă angajez, să fac un copil, să îmi găsesc sufletul pereche, ș.a.m.d. Cu siguranță și tu ai un vis, unul foarte mare. Ce faci ca să-l realizezi? Muncești pentru a îți îndeplini visul? Probabil ai auzit replica "Nu mai visa, că vrei prea mult!".
Această replică este deseori spusă de persoane care au avut vise mărețe, dar cu timpul au renunțat să mai spere la ele.

Deci, dacă ei nu au putut, nici tu nu o să poți. Cam asta este logica lor, iar dacă în anturajul tău se află astfel de persoane, ți-aș recomanda să te întorci la 180 de grade, deoarece acel anturaj te va trage tot timpul în jos. Dacă mi-aș fi petrecut timpul cu golanii de pe stradă în loc să învăț, cel mai probabil nu aș fi promovat examenul de Bacalaureat. Eram conștient că dacă-mi petrec timpul așa, nu o să ajung nicăieri. Așa că am luat o decizie, ori îmi petrec timpul cu persoane care nu au aspirații mari, ori mă datașez de acest anturaj și încerc să mă învârt prin anturaje de la care am ce învăța. Cinci luni mai târziu, am promovat examenul de Bacalaureat, ce-i drept în toamnă, dar l-am luat. Nu aștepta ca visul tău să se împlinească fără muncă, trebuie să depui efort, iar uneori vei fi dus la limita rezistenței umane, doar faci orice pentru visul tău, așa-i?

Cum ne îndeplinim visul?
Eu zic să ne stabilim clar și concret ce vis avem. Imaginează-ți cum ai reacționa dacă visul tău ar fi deja  realitate? Cum ai gândi? Cum ai acționa?

Odată ce ți-ai definit visul, treci la pasul următor, și anume strategia. Ce trebuie să faci ca visul tău să devină realitate? Pe ce cale trebuie să mergi ca să ajungi la punctul de finish? Găsește o strategie care te-ar aduce foarte sus și aplic-o. Poate strategia aleasă nu te va duce până îndeplinirea visului, asta nu înseamă că trebuie să renunți. Aici greșesc foarte multe persoane, aplică o strategie, iar dacă eșuează, renunță la vis. Dacă prima încercare nu a funcționat complet, eu spun că ar trebui să te gândești la o altă strategie, una mai eficientă care te-ar putea duce și mai sus. Deja știi ce să nu aplici dintr-o încercare anterioară, deja ai mai multe cunoștințe în domeniu, exploatează-le la maximum.

După ce am clarificat strategia, luăm acțiune, adică muncim ca să ne îndeplinim visul. Maximizează timpul alocat pentru a acumula cunoștințe. Fii deschis în a cunoaște persoane de la care ai ce învăța. “Un învingător este, de fapt, un visător care nu renunță” (Nelson Mandela). Fii ambițios și nu renunța la visul tău, acumulează cunoștințe în domeniu, păstrează credința și atitudinea, gândește pozitiv și muncește. Aceasta este rețeta unui vis "delicios", iar acum că o știi, aplic-o.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu