Încrederea - Cum o acordăm?

4 comentarii
Increderea
Încrederea, deseori o acordăm cui nu trebuie și acesta ne trădează, iar pe în timp, ajungem să nu mai acordăm încredere nimănui și poate uneori, refuzăm persoane care probabil ar fi fost un plus în viața noastră. La început, încrederea o acordăm multor persoane în speranța de a ne face mulți prieteni, iar mai apoi, cu timpul, ajungem să-i numărăm pe degete. Uneori, după ce încrederea noastră a fost trădată de multe ori, renunțăm să mai adăugăm persoane în viața noastră, dar așa cum am specificat și în povestea psihologică "Îngerii lui Dumnezeu", eu zic că ar trebui să adăugați persoane în viața voastră, dar desigur, să-i păstrați doar pe cei care inspiră încredere.Chiar dacă și atunci încrederea ta este trădată, continuă să adaugi persoane în viața ta, cu timpul, vei găsi acea persoană, dar dacă refuzi, nu ai cum să o găsești. Prietenia se dobândește pe parcurs, îți ia o secundă să-i acorzi încrederea ta, iar după ce o trădezi, îți ia o viață să repari ce ai greșit. 

De ce nu acordăm încredere?
  • Probabil ai avut experiențe negative și ai ridicat garda. Nu mai acorzi încrederea oricui și oricum, ceea ce este perfect normal, dar dacă dorești să îți faci prieteni, trebuie să ai baza. Baza este încrederea.
  • Consideri că persoana respectivă nu-ți merită încrederea. Asta înseamnă că ți-ai "testat" amicii și ai ajuns la concluzia că nu-ți merită încrederea. 
Când vine vorba de relații, am observat că cuplurile din ziua de azi nu merg pe încredere. Deseori se cer parolele de la E-mail sau de la rețelele de socializare. Asta înseamnă că nu se merge pe încredere și ai o oarecare reținere. Dacă ți-ai găsit persoana potrivită, pot să o contacteze și zeci de mii de bărbați, tot la tine se va gândi. 

Eu spun că ar trebui să acordăm încredere persoanelor care doresc să intre în viața noastră, iar pe parcurs, vom cerne și o să rămânem doar cu cei care ne sunt cu adevărat prieteni. Când vine vorba de relație, acordă-i încredere.Ea (el) poate fi îngerul trimis de Dumnezeu către tine. 

Nu uita! Poate afirmi acum că ești genul de persoană care se poate descurca pe cont propriu, însă la un moment dat vei avea nevoie de un ajutor ca să treci peste un obstacol și nu va nimeni lângă tine, atunci îți vei da seama că poate era mai bine să acorzi atenție și încredere unei relații de prietenii sau chiar de iubire.

Voi ce părere aveți? 

4 comentarii :