Și eu sunt blogger - Ediția #3

14 comentarii
Si eu sunt blogger
Am ajuns și la ediția numărul trei din seria "Și eu sunt blogger". În această ediție voi critica și promova bloggerii care s-au înscris în topicul de înscrieri. După cum bine știți, critica se bazează pe câteva criterii: conținut, design, rapiditate și optimizare. Următoarea ediție va apărea ceva mai târziu, cel mai probabil voi deschide un nou topic de înscrieri săptămâna viitoare, însă ediția va fi publicată peste încă o săptămână. Sper ca în viitorul aproapiat să realizez recenzii în format video (și audio). Vorbesc cam mult așa-i? Haideți să trecem la recenzii. 
Si eu sunt blogger

Site: http://petredalea.ro
Nișă: General
Vechime: Octombrie 2013
PageRank: 0

Design și optimizare:
Si eu sunt blogger

Cu siguranță mai trebuie lucrat la design. Chiar nu văd rostul acelor imagini de tip "Copyright". Aveți unul jos, unul în widget-uri și unul în FeedBurner. Acele două banere publicitare sunt de dimensiuni diferite, ar fi frumos să le încadrați în dimensiunea widgetului. Nu găsesc etichetele sau categoriile articolelor, recomand urgent să le faceți vizibile. Ar fi frumos dacă adăugați un widget care să-mi prezinte arhiva blogului. În rest, totul îmi place. Conținutul este impecabil. 


Si eu sunt blogger

Site: http://buculesei.eu
Nișă: General
Vechime: Decembrie 2011
PageRank: 3

Design și optimizare:
Si eu sunt blogger

Buculesei a abordat un design simplist, însă și-a băgat mâna prin el și asta apreciez. Îmi place faptul că ai categoriile organizate, rareori văd bloguri structurate așa de bine. Ti-aș recomanda să optimizezi imaginile, cam atât. Apropo, titlul blogului este "Boculesei.eu | Setings", nu trebuia un dublu "t" ? 

Si eu sunt blogger

Site: http://bazaronline.eu/
Nișă: "Magazin" Online
Vechime: N/A
PageRank: 0

Design și optimizare:
Si eu sunt blogger

Înțeleg ce vrei să faci aici, am mai văzut astfel de site-uri care indexează produsele altor magazine online. Ar trebui să schimbi radical design-ul pentru a-l face mai atractiv pentru vizitatori. Eu îți doresc succes cu el, cu o promovare bunicică poți face ceva frumos din el. Ți-aș recomanda să schimbi complet tema și să abordezi una specială pentru magazine online. Nu uita să optimizezi imaginile pentru o încărcare mai rapidă.


Si eu sunt blogger

Site: http://dolhescu.com
Nișă: General
Vechime: Iulie 2011
PageRank: 2


Design și optimizare:
Si eu sunt blogger

Designul este fix cum îmi place mie, simplist și atrăgător. Te felicit Petru! Blogul se încarcă instant, iar calitatea conținutului este impecabilă. Te-aș ruga să nu mai folosești imagini cu rezoluții foarte mari (chit că sunt optimizate) și să pui paginație numerică, ar ajuta enorm de mult la navigarea pe blog. Apropo, vezi că ai o greșeală în pagina "Despre mine".


Si eu sunt blogger

Nișă: Personal
Vechime: Decembrie 2013
PageRank: N/A

Design și optimizare:
Si eu sunt blogger

Lucreză urgent la design pentru că nu e așa ... prietenos. Vezi că ai la "default tempales" foarte multe teme interesante. Aranjează puțin widgeturile deoarece îți cam strică structura blogului. Setează să-ți afișeze vreo 7 postări populare astfel încât să se încadreze cu lista de parteneri. Mută widgetul "Follow by E-mail" sus de tot. Umblă prin design și fă-l mai interesant. Când vine vorba de conținut, nu am ce reproșa. Te felicit!

Aștept comentariile voastre, iar dacă doriți, vă puteți răzbuna pe mine. Cum? Simplu! Critică și tu blogul meu pe site-ul tău! Abia aștept să văd ce ochi critic aveți! :D

14 comentarii :

 1. Mulțumesc frumos pentru review. O să iau în considerare sugestiile tale :)

  RăspundețiȘtergere
 2. P.S Vezi că ai mi-ai greșit url-ul. Domeniul meu e .com. Te rog să corectezi. Mersi

  RăspundețiȘtergere
 3. cum pot lua legatura cu tine sa discut ceva serios ?:D
  In afara de mail.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc pentru review, dar am cateva nelamuriri si as aprecia daca mi-ai raspunde.

  1 - "imagini de tip "Copyright". " dupa cate stiu eu exista o singura mentionare, jos, pe mijloc, sub footer. In care widget mai apare si ce-i cu FeedBurner-ul ???

  2 - Am schimbat recent tema si cea actuala are sidebar-ul mai lat ... si de aceea acele doua imagini nu se incadreaza exact in latimea sidebar-ului.

  - Categoriile apar in a doua bara din Header ... cum nu le gasesti ? - iar daca deschizi un articol apare chiar deasupra titlului incadrarea in categorie. "Prima pagină » TEHNOLOGIE » WordPress » Blog vechi ..."

  3 - La finalul fiecarui articol apar etichetele. " Etichetate cu:blog, hosting, optimizare, tema"

  4 - In footer, pe coloana din mijlog exista "Arhiva" loc din care poate fi selectata arhiva articolelor grupate pe luni si ani.

  Astept cu interes raspunsul la punctul 1.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1 - Aveați un widget jos, unul în dreapta și unul puțin mai sus. Dacă intrați pe adresa de FeedBurner, ve-ți observa că mai apare un Copyright în dreapta sus.

   2. Nu trebuie neapărat să aibă sidebar-ul mai lat, măriți pozele.

   Normal că acum le gâsesc, doar ați schimbat design-ul, dar pe al vechi erau afișate?

   3 - Acuma da. :)

   4 - Da, pe aceea nu am observat-o când am făcut recenzia, greșeala mea.

   Ștergere
 5. 1 - Si tot n-am inteles care-i treaba cu FeebBurner ... blogul e blog si feed-ul e feed ... am inteles ca analiza se bazeaza pe conținut, design, rapiditate și optimizare - la BLOG nu la feed-ul blogului :)
  Acel Copyright care apare in FeebBurner te duce pe site-ul http://creativecommons.org/ ... o fi de prin setarile de FeedBurner si oricum nu cred ca incurca pe nimeni :)
  Cel din footer si cel de sub footer sunt 2 chestii diferite pentru ca unul indica felul in care pot fi folosite materialele de pe blog (fara modificari, fara scop comercial etc.) si m-a ajutat atunci cand am reclamat un furt masiv de articole de pe un alt blog www.d-petre.ro - iar celalalt e din tema.

  2- Cu pozele o sa rezolv iar categoriile erau exact in acelasi loc si in tema veche :)

  3 - Tema veche nu afisa etichetele ... si chiar nu sunt foarte convins de utilitatea lor.

  Sa nu intelegi ca vreau sa-ti critic munca, am vrut doar sa-mi lamuresc anumite aspecte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1 - Poftim. Intră pe RSS Feed. Apare în dreapta sus.
   http://feeds.feedburner.com/petredalea/feed

   Și da, se bazează pe acele criterii, însă doar am dorit să-ți zic aceste lucruri. Este doar o părere.

   2 - Poate nu le-am văzut eu, însă noua tema este mult mai interesantă. Felicitări!

   3 - Hmm, contează pentru SEO.

   Sigur Petre, oricând!

   Ștergere
 6. O sa te rog sa analizezi si blogul meu. Accept critici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pati,

   Am deschis un nou topic de înscrieri. Aștept să te înscri! ^.^

   Ștergere
 7. Mai este de actualitate concursul?

  RăspundețiȘtergere