Tutorial Blogger: Alegerea unei teme

4 comentarii
Tutorial Blogger: Alegerea unei teme
Imediat după ce am creat un blog pe platforma blogger, trebuie să alegem o temă. Designul este foarte important, iar paltforma blogger are un atu în această privință deoarece îți oferă acces. În alte cuvinte, ne putem băga mâna prin design și să-l facem cum dorim noi. Am să vă recomand și câteva site-uri de unde puteți descărca câteva teme pentru blogger. Toate temele sunt optimizate SEO astfel încât blogul dumneavoastră să beneficieze de un "impuls pozitiv" în fața motoarelor de căutare.

Desigur, vom învăța cum să încărcăm un template și cum să facem backup

Tema mea este dezvoltată de către SoraTemplates. Temele sunt optimizate SEO și au încorporat cele mai noi actualizări pentru blogger. Cum ne alegem o temă? Simplu. Mai întâi stabilim nișa blogului. Să zicem că blogul tău este dedicat tehnologiei. Cu siguranță nu vom alege o temă în care sunt prezente elemente florale, așa-i? Alegem o temă în care să avem elemente IT, cum ar fi gadget-uri, tablete, PC, ș.a.m.d. Odată ce am ales designul, trebuie să-l încărcăm pe blog.

Tutorial Blogger: Alegerea unei teme
Intrăm în panoul de control al blogului și deschidem "șablonul". Ce este mai precis un șablon? În blogger, șablonul este un fișier .xml (Extensible Markup Language) cu ajutorul căruia putem modifica date / structura blogului. În fișierul .xml găsim coduri html, javascript, css, meta-taguri, ș.a.m.d, care împreună construiesc structura și designul blogului. Odată ce am intrat în șablonul blogului, putem edita două structuri: browser normal (PC,Laptop,ș.a.m.d) și mobile. Noi vom edita mai mult structura pentru browser normal. Eu personal folosesc template default pentru cititorii care intră de pe telefon deoarece țin cont de rapiditate. Dacă aș încărca cu scripturi și structura pentru navigare prin telefon, probabil blogul s-ar încărca foarte greu. Plus că nu toate smartphone-urile pot afișa un limbaj flash sau javascript. Prefer o interfață default pentru navigarea prin telefoane mobile, smartphone sau tablete. 

Să revenim. După ce am ales tema, intrăm în panoul de control al blogului, alegem opțiunea "Șablon" și alegem opțiunea "Faceți o copie de rezervă/Restabiliți".

Tutorial Blogger: Alegerea unei teme
Opțiunea "Faceți o copie de rezervă/Restabiliți" ne va deschide un alt panou de control unde vom putea face backup sau încărca un nou design. 

Tutorial Blogger: Alegerea unei teme

Click pe "Alegeți fișierul" și încărcăm fișierul nostru .xml. După ce l-am ales, click "Încărcare", iar noul șablonul va fi încărcat pe blog.

Tutorial Blogger: Alegerea unei teme
Recomand ca înainte de a modifica sau încărca un șablon nou, să facem backup pentru a nu pierde date importante din blog. 

4 comentarii :

 1. Super tare site-ul cu teme ... si eu am ales o tema de acolo .. Mersi :X

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut @Imagini Desktop,

   Nici o problemă. Mă bucur că ți-am fost de folos!

   Ștergere
 2. Salut,
  Chiar daca articolul este vechi as avea si eu o intrebare ...
  De unde pot downloada tema dvs?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut @Ciprian Iulian,

   Versiune v1 o poți descărca din SoraTemplates.com. Ea vine în doua variante, premium (care costă 5$) și free. Dacă dorești să o cumperi, ai acces total, dacă nu, ai un acces mai limitat. În orice caz, eu m-am descurcat cu ea. Chiar este un template foarte interesant.

   Link direct către template:
   http://www.soratemplates.com/2013/05/alyeska-2-blogger-template.html

   Ștergere