Visător sau Realist?

6 comentarii
Visator sau realist
În viață vom întâlni două tipuri de persoane, visătorii și realistii. Persoanele visătoare sunt cele care de obicei au țeluri înalte, peste posibilitatea lor de a ajunge, iar realiștii se mulțumesc cu ce au și nu aspiră la mai multe. Spre deosebire de visători, realiștii își cunosc limitele și nu trec de ele. Aș dori să analizăm un pic și să vedem cum e mai bine să fim. Începem cu visătorii. Visătorii sunt deseori caracterizați într-un mod greșit. Nu înseamnă că dacă visezi, ești cu capul în nori și rupt de realitate, ci că îți cunoști realitatea și dorești mai mult de la viață.Dacă ești o persoană cu țeluri mari vei primi mereu replici neutre sau negative, cum ar fi: 

-"Fii realist, așa ceva nu se poate!" 
-"Prefer să nu visez, eu stau în prezent, nu în viitor!" 

De ce primești astfel de replici? Deoarece lumea s-a obișnuit să se mulțumească cu ce are și aspiră la mai mult sau să-și depășească condiția socială. Desigur, a visa nu este deajuns. Cum ne îndeplinim visele? Simplu, muncim pentru pentru a le îndeplini și trebuie să fim ambițioși. Dacă controlezi foarte bine această combinație, cu siguranță vei reuși orice ți-ai propus.Visătorii sunt în general persoane care au reușit în viață. 

Nelson Mandela spunea: "Un câștigător este un visător care nu se dă bătut!
Barry Neil Kaufman spunea: "Toate visele par imposibile pana cand le indeplineste cineva!"
Les Brown spunea: "Multi oameni nu-și trăiesc visele pentru că-și trăiesc fricile!
Michelangelo spunea: "Problema pe care o au oamenii nu este că țintesc prea sus și eșuează, ci că țintesc prea jos și reușesc!"

De ce vă spun aceste citate? Pentru a vă face o idee despre cei care visează. Dumnezeu îți oferă ocazii dacă îți dorești ceva, însă uneori frica sau caracterul tău realist îți alungă ocaziile. Nu ți s-a întâmplat să îți dorești ceva, acel lucru eventual să se întâmple, însă dacă nu l-ai primit când tu ai vrut, l-ai tratat cu indiferență? Visătorii sunt deseori emotivi, se dezechilibrează foarte ușor de pe poziții, însă dacă ambiția are o fundație bună, ne ridicăm și continuăm să visăm. Unul din visele mele a fost să lucrez, să am un job. Am vrut ca imediat după ce am absolvit liceul să muncesc. Ce credeți? Imediat după ce am terminat liceul, mi-am menținut existența prin joburi online, iar acum muncesc pe un salariu foarte bun ca grafician și asistent decorațiuni. Lucrez la birou, fix ce am visat să fac. De ce mi s-a îndeplinit? Sau mai bine, cum l-am îndeplinit? Simplu. Am visat să fac acest lucru, am muncit pentru el, mi-am păstrat credința, am avut răbdare și iată că l-am îndeplinit. 

Realiștii sunt persoane care își cunosc limitele. Mai precis, cunosc ceea ce știu să facă și ceea ce nu știu să facă. Realiștii sunt deseori persoane care inițial au fost visători, însă pe parcurs s-au resemnat. Realiștii sunt oameni mai calculați și care așteaptă să se întâmple totul pe parcurs, nu forțează nota. Dacă se întâmplă bine, dacă nu, iară bine.

Sigismund Freud spunea: "Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea!
Thomas Hobbes spunea: "Oamenii se împart în dou categorii: cei visători, care aruncă monede în apă, și cei realiști, care le scot!
Fernando Pessoa spunea: "Eu trăiesc prezentul. Viitorul nu-l cunosc, iar trecutul nu-l mai am!"

Tu ce personalitate ai? Ești realist sau visător? Ai țeluri înalte? Eu personal am un sfat pentru toți cei care visează. Nu încetați să luptați pentru visele voastre, ele se vor îndeplini, trebuie doar să ai răbdare și să muncești pentru a îl îndeplini. Menține un echlibru între realitate și viitor, fii ambițios și automotivează-te de fiecare dată când ai ocazia. 

Eu sunt Mihai și până data viitoare, vă doresc spor la muncă și răbdare în viață. Continuă să visezi! Tu poți!

6 comentarii :

 1. Cred că trebuie să combini cele două părți ale personalițății, realistă și visătoare, pentru a avea succes.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Evident, realistu' are avantajele lui, visătorul vantajele lui, însă dacă combinăm cele două personalități, cu siguranță ajungem unde ne propunem. Mai mult de atât, poate ajungem unde nici măcar nu visam!

   Ștergere
 2. eu am fost visatoare si am ajuns doctor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună,

   Te felicit pentru tot şi îţi doresc mult succes în continuare! :D

   Ștergere
 3. Eu sunt realist. Am fost cîndva și visător, poate a mai rămas o părticică și acum, dar primesc lucrurile așa cum sunt, uneori mă întristez dar trecem și peste asta. Am multe scopuri de realizat, chiar foarte multe. Dar eu cred că o să le realizez..

  RăspundețiȘtergere
 4. „Pesimistul se plânge de vânt potrivnic. Optimistul așteaptă ca acesta să-și schimbe direcția. Realistul schimbă orientarea velelor.” — William George

  RăspundețiȘtergere