Metoda Arborelui - Cum scăpăm de traume?

2 comentarii
Cum scapam de traume
Orice eveniment care ne-a marcat în trecut, ne poate pune bețe-n roate pe viitor. Pentru a ne vindeca de traume trebuie să găsim sursa lor. Pentru unele persoane poate fi un pas dificil deoarece amintirea unor evnimente din trecut ne pot deteriora starea de spirit actuală, însă este necesar să știm cu ce ne confruntăm, așa-i? Odată ce am identificat sursa problemelor trebuie să acționăm cu seriozitate și dedicație. Cum scăpăm de traume? Astăzi am să vă prezint o metodă pentru care eliminăm / estompăm efectul unor traume. Se numește Metoda Arborelui.


Întinde-te în pat cu mâinile pe lângă corp și închide ochii. Asigură-te că nimeni sau nimic nu-ți va perturba ședința de vindecare și relaxare. Respirăm adânc și ne relaxăm. Nu ne gândim la nimic, ci încercăm să intrăm într-o stare de echilibru. Ne golim mintea de gânduri pentru ca subconștientul nostru să-și facă prezența.

Imaginează-ți că există doar două anotimpuri, vara și toamna. Vizualizează diferența dintre ele. Acum, imaginează-ți că ești un arbore înalt cu foarte multe crengi și frunze. Pe anumite frunze atașează-ți sentimentele pozitive, evenimentele care te-au făcut fericit/ă și reușitele tale. Pe alte frunze atașează-ți sentimentele negative, evenimentele care te-au marcat și care te deranjează și acum. Vara, copacii înfloresc, iar asta ne dorim și noi. Să înflorim, să rămânem vii și puternici. Imaginează-ți cum un vânt de toamnă sau o furtună rupe frunzele în care sunt atașate evenimentele negative. Fiecare frunză negativă este ruptă din arbore. Privește cum ele sunt alungate și concentrează-te spre cele pozitive. Odată ce furtuna a trecut, ne relaxăm corpul și respirăm normal. Deschide ochii și privește-te în oglindă. Tu ești un arborele respectiv. Te-ai vindecat!


Metoda Arborelui îți va valorifica evenimentele pozitive, reușitele tale și gândurile pozitive. Dedică-te acestui exercițiu și acordă-i măcar 15-20 de minute. După o serie de exerciții zilnice, vei observa modificări notabile. Este recomandat să îți fixezi o oră atunci când faci acest exercițiu deoarece după vei simți o oarecare "moleșeală". Ar fi recomandat să faci acest exercițiu înainte de culcare. Metoda Arborelui durează relativ puțin (15-20 min) și ne ajută să scăpăm de traume și de gânduri negative.

Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii!

2 comentarii :