Sfaturi pentru interviul de angajare

6 comentarii
interviu de angajare
C.V-ul tău îți arată drumul cel mai scurt către interviu, iar interviul este cheia ta spre angajare. Depinde de tine să alegi cheia potrivită. Astăzi o să vorbim despre joburi și am să vă dau câteva sfaturi pentru interviul de angajare. Orice interviu de angajare este conceput special pentru ca angajatorul să afle mult mai multe despre tine din câteva întrebări. În desfășurătorul unui interviu de angajare apar și întrebările care să ateste cunoștințele tale și desigur, să afle mai multe despre tine. 

       În primul rând, contează enorm de mult prestanța și atitudinea. La orice interviu de angajare vei participa, îți recomand să abordezi un stil mai elegant. Adaugă un plus de seriozitate, indiferent că aplici pentru job care implică cu totul altceva, să zicem muncă fizică. Arată-ți interesul față de job și față de firmă. Documentează-te și află mai multe despre firmă. În al doilea rând, trebuie să fii pregătit să răspunzi la întrebări fără emoții sau bâlbâieli. Pune-te în valoare, exprimă-te corect și coerent, nu lăsa ticurile să te domine și fii cât mai natural. Într-un interviu de angajare poți fi supus unor teste. Prezintă argumente și dovedește-i că ești foarte bun pe domeniul respectiv și că acest job ți se potrivește. 

Pregătește-te să răspunzi la întrebări cum ar fi 

 1. 1. De ce ai aplicat pentru acest job
 2. 2. Ce așteptări ai de la acest job?
 3. 3. Ce crezi că presupune acest job
 4. 4. Ce știi despre firma/compania noastră? 
 5. 5. Descrie-te! Spune-mi care sunt hobby-urile tale? 
 6. 6. Ce poți tu oferi acestei firme/compani? 
 7. 7. Cum ți se pare munca în echipă? 
 8. 8. Care sunt lucrurile care te motivează pe tine?
 9. 9. Dă-mi un exemplu din care să reiese cât de cât aptitudinile tale în domeniu!
 10. 10. Care sunt reușitele tale de până acum? 

Într-un interviu de angajare poți da frâu cunoștințelor tale. Arată-i ce știi să faci. Spune-i ce experiențe sau dificultăți ai avut în domeniul respectiv și cum le-ai făcut față. Este foarte important să pui întrebări, astfel vei arăta interesul pentru job. Evită minciunile și nu ocoli răspunsuri. Fii scurt și la obiect.

 1. 1. Pe ce calculatoare/dispozitive vom lucra? 
 2. 2. Voi avea subordonați? Dacă da, câți? 
 3. 3. Cine este superiorul meu ierarhic?
La final, mulțumește-i pentru interviu și pentru șansa acordată. 

Tu cum te-ai descurcat la interviu

Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii! 

6 comentarii :

 1. Usor de zis ... Greu de facut pentru cei care nu-si spot stapani emotiile. Eu sunt acel exemplu pe care emotiile il domina. Nu imi sunt constructive deloc .:(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Emoțiile sunt bune, într-un fel. Arată un pic de respect și de seriozitate. Crede-mă! Toți suntem timizi și rușinoși la interviu.

   Ștergere
 2. Indiferent de raspunsurile pe care le dai la intrebarile specificate in articol, angajatorul trebuie sa vada ca nu eziti sa il privesti in ochi, nu cobori tonul, esti la acelasi nivel ca el (poate si mai sus ca el). Altfel el te simte si sansele de angajare se vor micsora.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Coman,

   Contează și răspunsurile date în articol. Dacă mă întreabă în ce domeniu lucrez...și eu îi spun fierar, dar aplic pentru tehnician IT, contează răspunsurile, așa-i? :))

   Așa este, trebuie să păstrezi un eye-contact destul de echilibrat, iar tonul să fie cursiv și fără blocaje.

   Ștergere