Tu vrei să ai succes?

2 comentarii
Uneori admirăm persoane care au succes și încercăm să învățăm câte ceva de la ei, alteori îi invidiem. Deseori ne întrebăm cum de un om atât de simplu a ajuns să aibă un succes așa de mare, iar noi nu? Răspunsul este foarte simplu. Ne mulțumim cu așa zisa stare de homeostazie sau zona de confort. Această stare de homeostazie nu ne lasă să evoluăm sau să ne întrecem pe noi înșine, ci ne menține la nivelul la care suntem. Putem asocia viața cu un joc de cărți. Degeaba primești o mână câștigătoare dacă nu știi să o folosești. 


      După cum spuneam, zona de confort sau starea de homeostazie ne meține la nivelul la care suntem și vă pot demonstra acest lucru printr-un mic exemplu. Un om sărac poate fi mulțumit cu situația lui financiară în anumite condiții. Dacă afară e cald, cerul este senin, omul a cerșit și a făcut rost de 10 lei pentru mâncare, credeți că cerșetorul se va mulțumi cu această situație? Desigur că da, dar de ce? Deoarece nu dorește să treacă de zona de confort. Organismul lui nu izbucnește, nu urlă, ci este complet mulțumit cu ce a făcut în ziua respectivă. Dar dacă ar aduce provocări în viața lui? Dacă ar dori ca pe lună sau pe zi să producă cu 50% mai mult? Acest lucru l-ar motiva și l-ar scoate din zona de confort. Tu vrei să ai succes? 

Cât de mult îți dorești acest lucru? Dacă te-ar forța cineva să stai cu capul sub apă până ai rămâne fără aer, ce ți-ai dori? Aer, așa-i? Ei bine, atât de mult trebuie să îți dorești să fii cineva și să ajungi unde vrei tu. Inspiră succes. Ieși din zona ta de conform și aduți în viață provocări. Dacă dorești să ai o relație, ieși din zona ta de confort. Ieși în oraș, plimbă-te. Dacă dorești să ai succes, atunci muncește pentru acest lucru. Ieși din zona ta de confort. Lasă corpul să experimenteze provocări. Nu-ți accepta condiția. Încearcă să o aduci la nivelul la care tu dorești. 

Încearcă să te întreci pe tine însuți cu 50% mai mult. Muncește zilnic cu 50% mai mult, învață cu 50% mai mult și ieși din această stare de homeostazie. Aștept părerea ta în secțiunea de comentarii. ^.^ Succes și spor la muncă!
2 comentarii :

 1. Depasirea zonei de confort este o adevarata provocare pentru majoritatea oamenilor. Si dupa aia ii auzi ca se plang ca nu au ceea ce isi doresc sau ca nu traiesc viata la care viseaza. Un om care nu lupta pentru el nu va reusi niciodata sa ajunga sus,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut ChocoLover,

   Aşa este. Depăşirea zonei de confort poate fi o provocare foarte interesantă, însă dacă reuşim să-i ţinem frâu, succesul va fi mult mai aproape.

   Ștergere