Tutorial Blogger - Crawlere și Indexare

0 Comentarii
Tutorial Blogger SEO
Data trecută am vorbit despre template-uri și cum să alegem o temă pentru blogger. Astăzi ne vom baza pe optimizare SEO. Haideți să definim termenul SEO și să aflăm cum ne înfluențează el numărul de cititori. Ca să înțeleagă toată lumea, SEO (Search Engine Optimization) reprezintă raportul dintre cerere și ofertă. Google cere anumite condiții pentru ca tu fi propulsat în motorul lor de căutare. Cu cât îndeplinim mai multe, cu atât blogul nostru este mai "optimizat". Contează foarte mult calitatea publicațiilor și cât de bine stăpânești anumite cuvinte cheie.

Despre scrierea unui articol SEO și despre cuvinte cheie vom învăța puțin mai încolo. Astăzi ne axăm pe setările SEO din Blogger și cum să le folosim.

Setările de crawlere și indexare pe care le găsim în: 


Blogger -> Setări -> Preferințe de căutare -> Crawlere şi indexare

Tutorial Blogger SEO

Conținutul robots.txt influențează motorul căutare atunci când ne analizează blogul. În fișierul robots.txt adăugăm comezi / instrucțiuni, acestea urmând să fie verificate de către roboți (Web Robots), iar în funcție de setări, vor decide cum și ce să indexeze din blog. 

De exemplu: 

User-agent: * 
Disallow: /

User-agent: * -  setarile care urmează se aplică tuturor roboților / motoarelor de căutare
Disallow: / - nu indexa nici o pagină din site

Dacă am adăuga această comandă în fișierul robots.txt, blogul nostru nu va fi indexat în niciun motor de căutare. Dacă nu modificăm fișierul robots.txt, blogul nostru este liber la indexare de către orice motor de căutare. Chit că lăsăm fișierul gol, chit că adăugăm comanda de mai jos, e același lucru.

User-agent: * 
Disallow:

Eu personal mă axez pe instrucțiuni strice care să mă avantajeze în anumite rezultate Google, dar să îmi aducă și beneficii pe viitor, cum ar fi AdSense.

Cum să ne optimizăm blogul din setările de Crawlere și Indexare

Pasul 1: Trebuie să ne personalizăm un pic fișierul robots.txt. Click pe butonul "Editați" din dreapta și adăugăm setările de mai jos. Setările le găsiți și în fișierul meu public robots.txt.


User-agent: Mediapartners-Google* 
Allow: / 
User-agent: Adsbot-Google 
Allow: / 
User-agent: Googlebot-Mobile 
Allow: / 
User-agent: * 
Allow: / 
Sitemap: http://www.BLOGUL TAU.blogspot.ro/rss.xml?orderby=updated


Tutorial Blogger SEO

 Pasul 2: Edităm etichetele personalizate de antet pentru roboţi. 

Tutorial Blogger SEO

Setările de mai sus vor permite roboților / oricărui motor de căutare să indexe orice, fie el articol, arhivă, ș.a.m.d. Nu uita să modifici cu atenție deoarece orice setare greșită îți poate influența radical indexarea.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu