Evită nervozitatea mâncând mere

2 comentarii
Mere
Un simplu măr te poate ajuta în foarte multe privinţe, iar fără să mă documentez am zis să asociez starea de nervozitate cu merele. De fiecare dată când mă enervam, mâncam un măr. Îmi creasem o ancoră destul de puternică şi pofta de mere se mărea atunci când eram supărat. Pot spune că s-au văzut rezultate foarte mari. După un timp m-am documentat mai bine şi am aflat că merele combat starea de nervozitate şi reduc stresul, iar beneficiile mărului nu se opresc aici. Nu numai că combat stresul, ci este benefic şi împotriva bolilor deoarece creşte imunitatea.

De asemenea, acizii din merele verzi curăţă dinţii, iar pentru gravide, merele combat greţurile din timpul sarcinii. Este destul de uşor să îţi creezi un obicei asemănător. Evită nervozitatea mâncând mere. Ţine un măr în permanenţă cu tine şi când simţi că stresul îşi face apariţia, ia o pauză de 5 minute şi bucurăte de un desert delicios. Iată câteva motive pentru care mărul nu trebuie să-ţi lipsească din meniu.

Beneficiile mărului:

→ Merele sunt pline de vitamine, fosfor, calciu şi fier.
→ Merele conţin potasiu care ajută la sănătatea inimii tale.
→ Merele scad riscul apariţiei unor boli respiratorii, cum ar fi astmul.
→ Merele elimină metalele grele din organism, curăţă şi detoxifică.
→ Mărul are puţine calorii (undeva la 70-80).
→ Nu conţin grăsimi.
→ Nu conţin sodiu.
→ Scad riscul apariţiei pietrelor la rinichi.
→ Curăţă plămânii.
→ Reduc iritabilitatea, stresul şi are un efect calmant.

De-a lungul aniilor s-a analizat amănunţit acest fruct, iar cercetătorii spun că reduc riscul de cancer (colon, pulmonar, prostată). De asemenea, este indicat în insomnii, ulcer gastric, gastrite şi reumatism. 350-400 de grame de mere pot reduce drastic tensiunea arterială şi scade obezitatea. Nu arunca banii pe pastile, mai bine asociază merele cu un calmant atunci când starea de nervozitate îşi face apariţia. 

2 comentarii :