Perspectiva ta asupra unui eşec

2 comentarii
Perspectiva ta asupra unui esec
De fiecare dată când nu ducem un lucru până la capăt, există trei metode de a privi problema. Într-adevăr, aceste perspective fac diferenţa dintre succes, eşec sau stagnare. Cu toţii ne-am confruntat şi încă ne confruntăm cu diferite probleme. La final tragem linie şi analizăm. Deseori, concluzia cazului unui eşec nu este cea potrivită, iar pe viitor ne poate afecta viaţa din toate punctele de vedere. Majoritatea nu analizăm în amănunţit ceea ce ne-a oferit această oportunitate şi mai mereu alegem o perspectivă care ne trage în jos. Care este perspectiva ta asupra unui eşec?Când "eşuăm" avea trei perspective de ales: 

→ cedezi
Mai precis, nu vom mai face în viitorul apropiat acelaşi lucru sau poate cedăm de tot şi ne considerăm inutili în viaţă. Considerăm că nu avem o menire şi că nu suntem buni la nimic. Foarte uşor se poate intra şi într-o depresie, iar treptat, oportunităţile nu vor mai exista. 

→ indiferent
Indiferenţa nu te afectează foarte mult pe plan emoţional, însă pe viitor, numărul oportunităţilor tale se vor reduce considerabil, iar seriozitatea ta faţă de locul de muncă va scadea treptat. 

→ succes
Poţi considera totul un succes şi să fii recunoscător pentru această oportunitate. Să găseşti învăţătura din această oportunitate şi să te pregăteşti pentru următoarele. Fii recunoscător pentru că ai avut parte de o oportunitate şi zâmbeşte deoarece ai învăţat ceva nou. Oportunităţile vor bate la uşa ta, singura problema este să le deschizi pe toate, pânâ când vei găsi ceea ce ţi se potriveşte.

Iubita mea spunea că dacă ar enumera 99 de reuşite şi 1 eşec, majoritatea ne-am concentra pe acel eşec şi am uita de cele 99 de reuşite. Tot ea m-a învăţat să analizez mult mai bine un eşec şi să să-i evidenţiez caracteristicile pozitive. Dacă am identifica beneficiile eşecului, ne-am da seama că, de fapt, nu este un eşec. Nu poţi şti dacă un domeniu de activitate te încântă sau nu, dacă nu încerci. De exemplu, ieri am reparat un calculator pentru o nepoata a unui prieten apropiat. Am întrebat-o dacă a încercat să reinstaleze singură sistemul de operare şi mi-a spus că pe ea nu o pasionează acest domeniu. Am întrebat-o dacă a încercat măcar şi mi-a zis că nu. Atunci de unde ştii că nu-ţi place sau că este greu? Fii deschis să încerci lucruri noi., poate ele te pot conduce mai uşor către îndeplinirea unui vis. Priveşte lucrurile dintr-un alt unghi şi alege perspectiva unui om de succes.

Tu ce perspectivă ai ales? Aştept părerile voastre în secţiunea de comentarii şi vă invit să accesaţi blogul Minus şi Plus. ^.^


2 comentarii :

 1. Asa am zis si eu despre instalarea windowsului, pana in momentul in care m-am saturat ca atunci cand trebuia sa il reinstalez, trebuia sa-l pun pe tata sa cheme un coleg de munca si sa-i dea lui bani pentru asta - oricum venea peste 3-4 zile, cand avea timp. Eu nu imi instalam singura windowsul pentru ca imi era frica sa nu stric ceva prin pc, sa nu mai stiu cum sa il fac, sa nu imi mai mearga netu etc.. :)) Dar, intr-o zi, mi-am "luat inima-n dinti" si am incercat. Am rugat un prieten sa-mi faca un CD cu windows si gata. Ca sa vezi, am reusit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună Deya,

   Stai liniştită! Atunci când instalezi un Windows XP nu prea ai ce să strici. Atâta timp cât a butat, poţi modifica orice setare, nu-l poţi strica. Aşa am început şi eu, crede-mă. Mă tot săturasem să îl chem şi m-am decis să-l fac eu şi am reuşit. ^.^

   Ștergere