Unboxing & Review: Nexus 7 (2012)

2 comentarii
tableta Nexus 7
Am primit în teste din partea celor de la CEL.ro şi Asus România, tableta Nexus 7 (2012). După o lună de teste, astăzi vă voi detalia toate aspectele, avantajele şi dezavantajele ei. Mai pe scurt, îi vom face un review. Haideţi să aflăm mai multe detalii despre tabletă, iar mai apoi vom intra în unboxing şi review. Nexus 7 se află printre cele mai de succes tablete Android, vândută în peste 5 milioane de exemplare. Faptul că este un Nexus, aduce un mare bonus, deoarece primele dispozitive de pe planetă care vor primi update-uri Android, vor fi cele sub brandul Nexus.Tableta vine în două variante:
→ Wifi: 16 GB - 32 GB
→ 3G: 16 GB - 32 GB

Deşi tableta are peste doi ani vechime (data lansării: Iunie 2012), îşi face treaba fără mari probleme şi în ziua de azi. De ce încă îşi mai face treaba? Deoarece specificaţiile tehnice sunt destul de bune, chiar şi la doi ani de la lansare. 

tableta Nexus 7


Display: 
Avem un display IPS LCD capacitiv multitouch, cu o densitate de pixeli destul de bună, aproximativ 216 ppi. Avem parte de o rezoluţie bună pentru o tabletă de 7 inch, mai precis, 800 x 1280 (pixeli). Cu siguranţă calitatea video te va încânta. Display-ul rezistă la zgârieturi uşoare fiind protejat de tehnologia Corning Gorilla Glass. 

Sunet:
Spre deosebire de multe dispozitive care se află acum pe piaţă, tableta Nexus 7 are sunet stereo şi desigur, poţi ataşa căşti prin mufa jack de 3.5 mm. Este un pic deranjant atunci când te joci în mod landscape, deoarece vei acoperi boxele cu mâinile, însă te poţi abişnui cu acest lucru. Sunetul este de calitate şi destul de gălăgios.

Camera: 
Avem o cameră frontală de 1.2 MP pe care o vei folosi doar în convorbiri video, însă poţi realiza şi un selfie decent, camera fiind HD 720p. 

Performanţe
Sub capotă avem un procesor quad-core nVidia Tegra 3 Cortex-A9 setat la 1.2 GHz şi un GPU GeForce 12-core. Este un procesor care face faţă şi în ziua de azi, fie că doreşti să navighezi pe internet, să vizionezi videoclipuri sau să te joci jocuri high-end. Pentru ca procesorul să exceleze în multitasking, tableta vine cu 1 GB RAM, iar pentru a susţine un asemenea "motor", avem nevoie şi de o baterie puternică, aşa-i? De aceea, Asus a ales să integreze o baterie Li-Ion 4325 mAh. Bateria nu poate fi scoasă, iar buton de reset nu avem, însă rareori mi s-a întâmplat ca tableta să se blocheze complet (freeze). 

Tehnologii:
Tableta Nexus 7 are GPS, accelerometru, gyro, senzor de proximitate şi compas. Personal, am folosit foarte mult GPS-ul şi nu am decât laude pentru cei de la Asus. 

Exterior:
Design-ul tabletei este foarte atrăgător. Pe spate avem plastic care transmite o senzaţie foarte plăcută la atingere, ceva în genu catifelei. Tot pe spate avem inscripţia Nexus, iar deasupra boxelor, inscripţia Asus. Pe lateral avem butonul de blocare/deblocare şi butoanele de volum. Îmi place şi dunga albă care scoate în evidenţă dimensiunile tabletei. Prima oară am crezut că este aluminiu, însă nu, este plastic. Pe lângă tabletă, în cutie se află şi încărcătorul cu cablu USB. 

Tableta se mişcă foarte rapid, rareori vei avea lag în multitasking, însă acest lucru depinde şi de tine. În caz că vei avea foarte multe aplicaţii care rulează în background, ar fi normal ca prin tranziţii să ciupeşti un pic de lag. Am petrecut foarte mult timp pe Skype şi chiar mi-a plăcut calitatea video şi audio în conferinţe. M-am jucat pe tabletă şi jocuri high-end, cum ar fi N.O.V.A 3, Modern Combat 5 şi Asphalt 8. Ţin să precizez că am avut parte de puţin lag în N.O.V.A 3, dar din câte m-am interesat, jocul este prost optimizat pentru nVidia Tegra. Rezultatele AnTuTu Benchmark le puteţi găsi aici

tableta Nexus 7

Când vine vorba de navigare WEB, pot spune că am avut o experienţă foarte bună. Paginile sunt încărcate foarte rapid, iar zoom-ul (pinch-to-zoom) este excelent. Bateria m-a ţinut undeva la 8 ore şi jumătate, însă cu luminozitatea la maxim. În principiu, poţi folosi lejer tableta cam 9-10 ore, după care va trebui să o laşi la încărcat cam 3 ore pentru a se încărca complet. 

tableta Nexus 7

Mai jos v-am pregătit şi câteva sample-uri atât video, cât şi foto. Asta pentru a vedea cât de bine îşi face treaba camera de pe faţă a tabletei. În concluzie, tableta m-a impresionat. Uşor de ţinut în mână, nu este grea, senzaţie plăcută la atingere, display de calitate, sunet decent şi performanţe foarte bune. Avem desigur şi câteva dezavantaje, cel puţin în opinia mea. Aş fi preferat şi o cameră pe spate cu care să fac poze, iar boxele să fie puse strategic astfel încât să nu le acopăr când sunt în gaming mode (landscape). Singurul bug pe care l-am descoperit este cel de cameră. Camera este capabilă să filmeze 720p, însă îi putem debloca această funcţie cu ajutorul unui soft. Fiind vorba de un Nexus, cu siguranţă vei găsi tot ce ai nevoie. Cât costă tableta Nexus 7 (2012)? Varianta WiFi de 16 GB se află pe rafturile CEL.ro la 769 lei + TVA, iar varianta 3G de 32 GB vă va costa 1.009 lei.


tableta Nexus 7tableta Nexus 7
sursa: YouTube

Aştept părerile voastre despre tableta Nexus 7 în secţiunea de comentarii! 

2 comentarii :