Excursie la Mănăstirea Prislop

7 comentarii
Manastirea Prislop
Recent, am avut parte de o excursie la Mănăstirea Prislop, împreună cu părinții și cu viitoarea mea soție. Spre deosebire de alții, prefer să merg la Mănăstirea Prislop, în locul unei excursii la mare, deoarece știu că la Prislop mă pot relaxa atât fizic (și psihic), cât și sufletește. Este incredibil cum Silvașu de Sus aduce vizitatori din toate colțurile țării. Eu când am ajuns în parcare am rămas fără cuvinte. Parcarea plină ochi cu mașini din toate colțurile țării, de la Mehedinți și Caraș-Severin, până la Brașov, Satu-Mare, Constanța sau Iași.


Drumul către mormânt este un pic anevoios, însă odată ce ajungi, simți cum sufletul se liniștește și parcă ești mai aproape de Dumnezeu. Stai la coadă și câteva ore bune pentru un moment de rugăciune de un minut. Un moment în care te rogi, îți spui oful și lași o floare. O floare care va rămâne plină de culoare chiar și iarna. După ce te rogi la mormântul Sfântului Arsenie Boca, te îndrepți spre Mănăstire, unde depui un acatist. Abia atunci înveți un lucru foarte important. Să te gândești și la cei din jurul tău, nu numai la tine.

Manastirea Prislop

Dacă până acu' nu ați fost la Mănăstirea Prislop, vă recomand cu tărie să mergeți cât mai repede posibil. De curiozitate, puteți apela la Google Maps (Street View), dacă doriți să vedeți Mănăstirea Prislop mai de aproape. Pe data de 28 noiembrie, ziua în care părintele Arsenie Boca a închis ochii, s-au adunat la Mănăstirea Prislop între 35.000-45.000 de pelerini. Însuși părintele Arsenie Boca a spus că acest loc va fi unul de pelerinaj și că va aduna foarte mulți pelerini din toate colțurile țării. Dacă doriți să știți cine a fost părintele Arsenie Boca, vă recomand să citiți "Sinteza gândirii părintelui Arsenie Boca".

Voi ați fost vreodată la Mănăstirea Prislop? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce ați învățat de la părintele Arsenie Boca?

7 comentarii :

 1. Am fost anul trecut.... nu ma simteam bine nici fizic nici mental. Nu s-a petrecut o minune ca in alte cazuri (unii au nevoie de asa ceva), insa de atunci simt ca parintele ma invata prin diverse moduri calea spre fericire, spre gasirea imparatiei lui Dumnezeu, care nu-i asa departe, ci inlauntrul nostru. Am aflat de atunci ca fiecare ar trebui sa traiasca imparatia lui Dumnezeu inca din timpul vietii acesteia. Abia astept sa mai ajung la Prislop, sa-i multumesc si sa-l rog sa fie putin mai bland, ca simt ca "lectiile" au fost dure :) Insa merita, asta simt.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună Adriana,

  Mă bucur că spui ceea ce simți. Într-adevăr, poate nu se întâmplă imediat, însă în viitorul apropiat vei vedea o diferență. Cu siguranță Dumnezeu îți va fi aproape și te va ajuta să treci peste toate cu zâmbetul pe buze. Până la urmă, toți avem probleme. Nu există familie în care probleme să nu existe, însă contează să le trecem cu zâmbetul pe buze. Sper să ajungi cât mai repede la Prislop! ^.^

  RăspundețiȘtergere
 3. Un loc deosebit si foarte linistit. Merita vizitat.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu prea sunt eu cu biserica, dar totusi de mult vreau sa ajung si eu la acea manastire. De aceia caut mai multe informatii despre ea :D merci!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut Andrei,

   Te invit să vizitezi Mănăstirea Prislop, iar după aștept părerea ta în secțiunea de comentarii! :D

   Ștergere