Respectă-ți Mama - Poveste Psihologică

2 comentarii
Respecta-ti Mama
Majoritatea adoleșcenților din ziua de azi nu au o părere foarte bună despre părinții lor, iar deseori recurg la violență fizică sau verbală atunci când poartă o discuție cu ei. Unora le este rușine cu părinții lor și deseori îi evită când sunt împreună cu prietenii. Dacă te numeri printre ei, în acest articol am să-ți spun o poveste psihologică din care cu siguranță vei avea ce învăța și poate îți vei respecta mai mult părinții de acum încolo. Nu-i acorda o floare doar de 8 Martie, acordă-i o floare în fiecare zi și arată-i cât de mult o iubești. 


O mamă își iubea enorm fiul. Practic, era dependentă de el. Oriunde se ducea, ea îl urmărea îndeaproape pentru a se asigura că totul este bine. Nu erau bogați, erau chiar foarte săraci. Locuiau într-o casă naționalizată împreună cu încă două familii. Băiatul, pe nume Alex, își dorea libertate. Nu dorea ca Mama lui să-l urmărească mereu. Prietenii lui râdeau de el. Într-o zi, băiatul se întoarce acasă nervos. Trântește ușa și zbiară.

Băiatul: - "Mamă! De acu' în colo să nu te mai prind vreodată că mă urmărești, clar?" 
Mama: - "Dar am vrut să mă asigur că ești bine!" spune ea cu o voce blândă. 
Băiatul: - "Tu nu vezi în ce hal arăți? Nu ai un ochi! Îmi sperii prietenii, iar au râs de mine toată ziua!" 

Mama se întoarce cu capul în pământ spre bucătărie și acceptă situația. A doua zi, copilul pleacă spre școală, iar acasă uitase cartea de Lb. Română. Mama îngrijorată se îndreaptă spre școală și intră în timpul orei pentru a-i preda cartea. Profesorul o invită în clasă și îi prezentă catalogul. Alex avea numai note mici și era foarte greu să treacă la Matematică și Biologie. Odată ce Alex a ajuns acasă, Mama i-a pregătit masa și împreună au făcut lecțiile. După două săptămâni, Alex trecuse cu bine clasa a VIII-a. Mama era așa de mândră de el și s-a prezentat la sfârșit de an pentru premiere. Băiatul se enervase așa rău. În timpul ceremoniei de premiere, îi tot făcea semne să plece pentru că-l face de râs. Când au ajuns acasă băiatul a izbucnit. 

Băiatul: -"Tu chiar nu înțelegi că mă faci de râs? Pleacă odată din viața mea! Pleacă!" 

Băiatul și-a lovit Mama forțând-o să plece din casă. După o lună, poliția anunță băiatul că Mama lui a murit înfometată, iar la gâtul ei avea un bilet pentru copilul ei unde menționase numele și adresa unde poate fi găsit. Mesajul din bilet a fost: 

Alex, sunt mama ta. Iartă-mă că te-am făcut de râs în fața prietenilor tăi. Știu, am un defect foarte mare. Nu am un ochi. Mereu am fost dependentă de tine. Mereu te-am vrut în siguranță. Atunci când te-ai născut, ai avut un ochișor bolnav. Știam că toți vor râde de tine așa că ți l-am dat pe-al meu. Am preferat să sufăr eu, iar tu să vezi lumina soarelui așa cum trebuie. Îmi pare rău că ți-am distrus viața!

Cu drag, Mama!

Sper ca această poveste psihologică să vă schimbe un pic gândirea, iar dacă până acu' nu i-ai arătat mamei tale cât de mult o iubești, să știi că ziua nu s-a încheiat. Ce mai stai? Respectă-ți Mama!

→ Citește și alte povești psihologice.

2 comentarii :

 1. Poate sunt eu prea sensibila, dar mi-au dat lacrimile citind. Ideea e sa nu ne fie rusine cu parintii nostri, indiferent ca e mama sau e tatal, sa-i iubim si sa-i respectam.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună Adriana,

   Așa este. Respectând părinții, ne respectăm și pe noi, iar mai apoi, putem cere la rândul nostru respect. ^.^ Mă bucur că am putut să ating și câteva corzi sensibile...

   Ștergere