Poveste Psihologică - Condu Prudent

0 Comentarii
Poveste Psihologica
Odată la patru ore, în România, o persoană moare în urma unui accident rutier. Deși Uniunea Europeană dorește ca procentul accidentelor să scadă cu 40%, în anul 2011-2012, în România, procentajul accidentelor rutiere a scăzut cu doar 3%. Dacă apelezi la neglijență, alcool și viteză atunci când conduci, astazi am pregătit o poveste psihologică care sper să aibă un impact asupra ta. Poate va avea, poate nu, însă înainte să te urci la volan, nu uita că în mâinile tale stau și alte patru vieți pe care tot tu le conduci. Fie în siguranță, fie în batjocoră.

Am primit o invitație la o petrecere în București. Din moment ce posed permisul de conducere, am luat mașina părinților și m-am îndreptat spre petrecere. Mai aveam câțiva km până să ajung la Craiova, iar într-o curbă, două mașini erau răsturnate. Am încetinit și am privit totul derulându-se. Medicii scoteau răniții, iar în șanț, șoferul era reuscitat. Am trecut pe lângă accident cu ochii țintiți spre șofer. Când să trec de accident, șoferul întoarce capul și mă privește, iar după aproximativ două secunde închide ochiii. Mi-a bătut inima foarte tare, însă am continuat drumul. Ajunsesem la petrecere. Totul era așa cum m-am așteptat, însă parcă nu mai aveam poftă de petrecere. La masă m-am blocat. Îmi tot venea în cap privirea șoferului. Chelnerul mă roagă cu wisky, dar îl refuz. Nu aveam o stare foarte bună și eram din ce în ce mai firav și parcă cu greu puteam să respir. Petrecerea s-a terminat, iar a doua zi eram pe punct de plecare. Am pregătit bagajele și m-am urcat în mașină. La ieșire din București virez stânga și observ cum un șofer încearcă din răsputeri să iese dintr-o mașină aflată în șanț. Opresc repede mașina, ies repede, îl apuc de mâini și încerc să-l scot. Încerc să-l reuscitez și încet, încet, îl văd cum deschide ochiii și încearcă să-mi zică ceva. După un timp îmi spune "Oprește-te!". Mă uit la el mirat și îi zic "Cum să mă opresc? Am chemat medicii, sunt pe drum! Rezistă!". Îmi ia mâinile de pe el și îmi spune "Scoate telefonul și înregistrează ce spun!". Scot telefonul și încep înregistrarea. Cu ultimele puteri, îmi spune să îi trimit înregistrearea soției lui.
"Alisa, te rog să nu plângi. Iartă-mă. Te rog, ai grijă de copiii noștri. Roagă-te pentru mine în fiecare seară. atunci când te vei ruga la mine, o să încerc să ajung la tine cumva. Tati nu va pleca departe. O să vă protejez din cer. Vă iubesc!


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu