Problemele societății în care trăim

0 Comentarii
Problemele societatii in care traim
Pentru ca noi să trăim într-o societate unită și respectată, trebuie să urmăm anumite condiții. Nimic greu, însă societatea în care trăim ne modelează complet diferit. La mine în oraș rareori ai să vezi vecini care comunică și care se înțeleg. Invidia și ura domină foarte mult suflete, iar uneori stau și mă gândesc...de ce? Oare de ce preferăm să judecăm, să purtăm ură și invidie, în loc să ne tratăm cu respect și iubire? Cu timpul am aflat că dacă alegi să nu faci parte din turmă, vei fi etichetat ca o persoană "anti-socială". 


Problemele societății în care trăim: 
  • Invidia și ura
În fiecare comunitate restrânsă sau societate există invidia, iar așa cum am spus, ea a intrat în sufletele multora. Probabil dacă ne-am concentra pe problemele noastre, nu am mai avea timp de invidie și ură. Poate pare un pic ciudat, însă în societatea în care trăiesc nimeni nu te-ar ajuta cu un cap de ață, fie că sunteți vecini sau rude. Ba mai mult, vor încerca să te doboare mai rău. 

  • Depravare și indiferență 
Societatea îți impune să fi depravat. Îți impune să-ți bați joc de persoane, iar după să le alungi din viața ta fără nici o reținere. Deseori ascult conversații între băieți, iar majoritatea au un singur lucru în comun. Depravarea. Un alt factor impiedică societatea să se dezvolte normal este indiferența. Suntem indiferenți la tot ceea ce ne înconjoară. Dacă dorești să creezi o comunitate bazată pe iubire, atunci oferă respect și iubire, nu indiferență. Opusul iubirii nu este ura, ci indiferența. Oferă ajutor și vei primi ajutor. Oferă respect și vei primi respect. 

  • Minciuna și violența
Deseori în familii se recurge la violență și minciună. Cu siguranță familia mea nu face vreo excepție, însă de multe ori am încercat să le arăt calea cea bună. În unele privințe am reușit, în altele nu. Însă am învățat un lucru foarte important. Am învățat să nu repet greșelile lor și cu siguranță, în familia mea, va rula respectul, iubirea și adevărul.

  • Bârfa, respectarea promisiunilor și asumarea responsabilității. 
Recent am împrumutat pe cineva să plătească o amendă de 300 lei. După o lună i-am cerut banii, iar răspunsul a fost scurt și la obiect "Tu la banii tăi vi și-mi ceri mie 300 lei?". Nu ne asumăm responsabilitatea și promisiunile. Judecăm acțiunile altora, iar bârfa stă și ea la rang de cinste în societatea în care trăim. 

În opinia mea, acestea sunt problemele fundamentale ale societății în care trăim. Dacă dorim să schimbăm lumea, trebuie mai întâi să ne schimbăm pe noi.  

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu