Test de personalitate: Cât de ambițios ești?

0 Comentarii
Cat de ambitios esti
Ambiția se află pe lista de forțe pe care noi le deținem, dar majoritatea nu le folosim. Ambiția te învață să crezi în tine și să-ți exploatezi la maxim potențialu' pe care-l ai. Putem spune că ambiția este o forță neutră, depinde de tine dacă o faci pozitivă sau negativă. Ambiția îți poate deschide uși, însă tot la fel de ușor ți le poate închide pe toate. Dacă dorești să știi cât de ambițios ești, mai jos poți rezolva un test de personalitate adaptat după cercetările profesorilor McClelland și John Ray.


Test de personalitate: Cât de ambițios ești?

  • (1) Sunt capabil să nu mă mai gândesc la sarcinile de lucru în afara programului.
Adevărat sau Fals
  • (2) Îmi place foarte mult să particip la pariuri sportive și să joc la loto.
Adevărat sau Fals
  • (3) Trăiești o singură dată, așa că o viață fericită alături de mulți prieteni este mai importantă decât obținerea unor rezultate deosebite prin trudă.
Adevărat sau Fals
  • (4) Nu-mi place deloc să văd că se face risipă (de hrană, de combustibil, de hârtie, ș.a.m.d).
Adevărat sau Fals
  • (5) Întocmesc o listă zilnică cu sarcini.
Adevărat sau Fals
  • (6) Aș prefera să lucrez în echipă cu un coleg plăcut și nepriceput, decât cu unul dificil, dar extrem de competent.
Adevărat sau Fals
  • (7) Am tendința de a face totul astăzi, în loc să mai las și pe mâine.
Adevărat sau Fals
  • (8) Mă interesează foarte mult viețile oamenilor de succes.
Adevărat sau Fals
  • (9) Nu pierd aproape niciodată noțiunea timpului.
Adevărat sau Fals
  • (10) Prefer să-mi asum sarcini importante, dificile, care implică 50% șanse de reușită, în locul sarcinilor mai puțin importante, dar ușoare și plăcute.
Adevărat sau Fals


Pentru a calcula procentajul, acorda-ți câte un punct pentru fiecare răspuns care se potrivește cu al tău.

1. Fals / 2. Fals / 3. Fals / 4. Adevărat / 5. Adevărat / 6. Fals / 7. Adevărat / 8. Adevărat / 9. Adevărat / 10. Adevărat.

Între 8-10 puncte: Ești o persoană foarte ambițioasă, iar dorința ta de a reuși în viață persistă în orice condiție. Nu uita să-ți rezervi timp pentru a te relaxa și a te bucura de viață. 

Între 5-7 puncte: Ai un caracter ambițios, însă te axezi mai multe pe țeluri limitate și poți trăi și fără vise foarte mari. Atâta timp cât te simți bine, nu te-ar deranja să pierzi în viață, iar atunci când câștigi, totul este binevenit. 

Între 0-4 puncte: Nivelul tău de ambiție este foarte mic și cel mai probabil, moralul tău este la pământ. Ești nesigur în multe privințe și deseori îți lipsește inspirația. Nu ai țeluri foarte mari în viață sau dacă ai, sunt foarte limitate și nu prea crezi în ele. Apelează cât poți de repede la un consilier sau la un psiholog. 


Implică-te în activități, găsește-ți motivația și maximizează puterea de muncă. Buna organizare și planificarea până la cel mai mic detaliu sunt atuuri tipice pentru orice persoană ambițioasă. Alege anturaje pozitive și modele din vârful ierarhiei, astfel vei învăța de la ei lucruri care te vor ridica foarte mult, mai ales pe plan profesional. Sper ca acest test de personalitate să vă ajute pe viitor și aștept rezultatele voastre în secțiunea de comentarii. Suntem aici să te ajutăm. Până la urmă suntem o comunitate, nu doar un simplu blog. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu