Poveste Psihologică - Să gândeşti înainte

0 Comentarii
Poveste psihologica
Ţi s-a întâmplat vreodată să afirmi un lucru fără să te gândeşti la consecinţe? Te-ai gândit vreodată că poate ceea ce afirmi poate răni? Eu în liceu primeam deseori replici foarte dureroase şi nu ştiam de ce. Cu timpul am realizat că şi eu făceam acelaşi lucru. De atunci analizez totul şi sunt foarte atent la ceea ce spun. Astăzi v-am pregătit o poveste psihologică care sper să vă înveţe o lecţie de viaţă foarte importantă. Întotdeauna să gândeşti înainte să spui ceva.Un elev îşi tot bătea joc de colegi, iar unii copii chiar au refuzat să mai vină la şcoală din această cauză. Diriginta s-a gândit să-l înveţe pe băiat o lecţie de viaţă foarte importantă. La aşezat în bancă, i-a dat un tub cu pastă de dinţi şi i-a spus:
- "Goleşte tot ambalajul din tub, iar mai apoi, te rog să pui la loc conţinutul în tub!" 
Copilul a golit pasta de dinţi, iar după a încercat să introducă pasta de dinţi înapoi în tub. După câteva zeci de minute a realizat că este imposibil. Diriginta la mângâiat şi i-a zis:
- "Vezi? Întotdeauna să gândeşti înainte de a afirma un lucru. Cuvintele care îţi ies din gură nu pot fi puse înapoi. Dacă tubul ar reprezenta persoanele din jurul tău...acum poţi afla în ce stare îi aduci când vorbeşti fără să gândeşti!"

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu