Samsung Galaxy S5 - Unboxing & Review

0 Comentarii
Samsung Galaxy S5
Recent mi-am achiziționat un Samsung Galaxy S5 și m-am gândit să-i fac un review. Ce m-a atras prima dată a fost design-ul. Îmi place foarte mult acea ramă albă care imită metalul. Desigur, este doar plastic. Pe spate avem camera de 16 MP, senzorul de inimă și LED flash-ul, iar mai jos un pic, logo-ul Samsung și difuzorul. Pe lateral-stânga avem butoanele de volum, iar în lateral-dreapta butonul de blocare/deblocare. În partea de sus avem mufa Jack 3.5 mm, senzorul cu infra-roşu şi microfonul de compensare zgomot.


În cutie vei primi:
  1. Telefonul
  2. Bateria
  3. Încărcătorul 
  4. Cablul USB
  5. Căştile Samsung. 

Samsung Galaxy S5

În partea de jos avem mufa microUSB care suportă transfer de date 3.0 şi un alt microfon de compensare zgomot. Îmi place aspectul telefonului, mai ales că au renunţat la acel plastic lucios care alunecă foarte uşor. Samsung Galaxy S5 vine în trei variante:

→ 16 GB
→ 32 GB
→ 64 GB

Ce este foarte important de reţinut, este faptul că telefonul are şi suport microSD de până la 128 GB. Deci, nu te poţi plânge că nu ai spaţiu liber în telefon. Samsung Galaxy S5 este certificat IP67. Telefonul este tratat şi capsulat. Asta înseamnă că este rezistent la apă (în adâncimi de 1.5 m, însă am văzut că trece cu brio şi teste mai drastice) şi este dust-proof (complet rezistent la praf). Bateria poate fi scoasă şi înlocuită, ceea ce reprezintă un mare avantaj, mai ales că este un smartphone.

Display:

Samsung Galaxy S5 are un display Super-Amoled de 5.1" inch, fullHD (1080 x 1920 pixeli), cu o densitate de 432 ppi (pixel-per-inch). Poate te întrebi de ce are mai puţini pixeli faţă de S4 (441)? Simplu. Pentru autonomie şi pentru luminozitate. Samsung Galaxy S5 are un ecran mult mai luminos şi o autonomie mult mai bună, deoarece avem nevoie de mai puţin curent pentru a trimite lumină printre pixeli, iar contrastul nu suferă deloc.

Sunet:

Pentru a face telefonul rezistent la apă şi praf, Samsung a fost nevoit să umble un pic la calitatea sonoră. În opinia mea, difuzorul este unul foarte bun. Nu se aude nici prea tare, nici prea încet. Depinde de gusturile fiecăruia. În orice caz, dacă nu eşti mulţumit de sunet, poţi folosi căştile Samsung, iar problema dispare complet.

Camera:

Camera frontală este de 2 MP şi da, este fullHD 1080p la 30 fps. Asta înseamnă că vei putea realiza selfie-uri de cea mai bună calitate, iar în conversaţiile video nu vei avea mari probleme. Eu am realizat şi un mic test. Am comparat camera de pe Samsung Galaxy S5 cu cea de pe Nexus 7 (2012), iar rezultatele m-au cam surprins. Camera de pe Nexus 7 (2012) este de doar 1.2 MP (1280 x 960 pixels), însă în conversaţiile video pare mult mai bună.

Camera de pe spate este de 16 MPşi este ajutată pe timp de noapte de un LED flash. Pozele sunt uimitoare, chiar şi pe timp de noapte. În numeroase topuri realizate de site-uri mari, camera de pe S5 se află în TOP3. Este capabil să filmeze 4K fără probleme, însă fără stabilizator. Mai jos o să vă prezint şi câteva sample-uri foto şi video.

Tehnologii:

Avem cam aceiaşi senzori de pe S4, însă de pe Samsung Galaxy S5 avem şi senzorul de inimă care se află lângă LED-ul flash. Eu unu folosesc aplicaţia S Health foarte mult, însă pentru cei ce nu vor să-şi controleze alimentaţia şi sănătatea cu un smartphone, probabil senzorul Hart-Rate ar fi cam inutil. Am folosit foarte mult senzorii prin gesturi, în special navigarea pe internet cu ajutorul ochilor, Smart Pause şi Smart Stay. Dacă mă întrebi pe mine, eu zic că Samsung minte un pic. Mai mult contează mişcările capului decât mişcările ochiului, însă în orice caz, este o tehnologie pe care o folosesc foarte mult.

Butonul de "Home" este mai special pe S5, deoarece cu el vom debloca telefonul. Senzorul de amprentă se află sub butonul de "Home" şi credeţi-mă, lucrează excelent. Dificultăţile apar când am mâna umedă, însă este ceva normal.

Performanţă:

Samsung Galaxy S5 are sub capotă un procesorul Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) Krait 400, setat la 2.5 GHz. Un procesor uriaş care va rula mult timp de acu' înainte cele mai noi aplicaţii şi jocuri. Pe partea de GPU avem un Adreno 330 care-ţi va oferi şi o grafică de cea mai bună calitate. Toată această performanţă este susţinută de 2 GB RAM.

Autonomie:

Pentru a susţine procesorul, Samsung a pus pe Galaxy S5 o baterie foarte bună. Mai precis, avem o baterie Li-Ion de 2800 mAh. O baterie care te va susţine cam 10 ore în cazul în care te joci, urmăreşti şi videocliuri, iar WiFi-ul este în permanenţă pornit. Dacă-l foloseşti normal, o să te bucuri de el cam o zi. Bateria se încarcă exagerat de repede. În cam două ore este încărcat complet.

Telefonul se mişcă excelent. În multitasking nu vei avea probleme, iar navigarea pe internet este excelentă. Samsung Galaxy S5 cunoaşte reţele LTE 4G până la categoria 4, iar viteza de download este foarte bună. În cazul în care doreşti să descarci un fişier foarte rapid şi eşti conectat atât la 4G, cât şi la o reţea WiFi, poţi folosi modul "Download Booster". Ce face acest mod? Simplu. Vei descărca fişierul folosind atât WiFi-ul, cât şi reţeaua 4G.

Samsung Galaxy S5Samsung Galaxy S5Sample Video 1080p:

Sample Video 4k:


În concluzie, Samsung Galaxy S5 îşi merită banii. Ai cea mai nouă tehnologie, cele mai bune performanţe şi o cameră excelentă. Telefonul îl poţi găsi în magazine la 2.500 - 2.700 lei. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu