TED Talks: Top 10 subiecte din psihologie

0 Comentarii
Conferințele TED (Technology, Entertainment, Design) au luat naștere în anul 1984 cu scopul de a promova ideile care merită împărtășite. Eu urmăresc săptămânal conferințele TED, mai ales cele din domeniul psihologiei si IT. V-am pregătit un top 10 al celor mai interesante subiecte din domeniul psihologiei (în opinia mea). Subiecte care mi-au schimbat complet viața și modul în care gândesc. Vă invit și pe voi să urmăriți conferințele TED și aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii.#10. David Kelley: How to build your creative confidence

David Kelley explică cum să-ți creezi o stimă de sine foarte bună și cum o simplă atingere a unui șarpe îți poate schimba complet viața. Fără stres, fără anxietate, fără depresii. 
#9. Eleanor Longden: The voices in my head

Acest fenomen s-a răspândit foarte mult, iar tot mai multă lume declară că aud voci din interior care ori îi demoralizează, ori le distrug stima de sine. Eleanor Longden explică în conferinta TED Talks de ce vocile din cap o torturau și cum a reușit să scape.
#8. Adam Leipzig: How to Know Your Life Purpose in 5 Minutes

Vrei să faci ceva în viață, însă nu ți-ai descoperit talentul până acum? Vrei să afli care este scopul tău în viață? Ei bine, Adam Leipzig te va învăța cum să faci asta în doar 5 minute. 
#7. Mark Henick: Why we choose suicide

Viața este foarte importantă. Fie că o privești ca pe un test, fie că o privești ca pe o binecuvântare sau ca pe o greutate pe care tot o cari. În orice caz, nu te aștepta să primești împărăția cerurilor, dacă încă nu ai trăit-o pe cea de pe pământ. Mark Henick ne explică cum a scăpat de aceste gânduri sinucigașe și de ce tinerii aleg să-și pună capăt zilelor. 
#6. Sam Berns: My philosophy for a happy life

Deși în viață întâmpinăm fel și fel de probleme, trebuie să învățăm cum să le depășim. Mereu ne concentrăm pe ceea ce nu putem face și ignorăm complet lista cu activități pe care le putem face. Sam Berns dezvăluie filosofia lui pentru o viață fericită. 
#5. Chen Lizra: The power of seduction in our everyday lives

Seducția face parte din lista de forțe pe care noi le deținem, însă rareori o folosim. Chen Lizra a studiat această putere și a aflat cum să o stăpânești și ce beneficii primești după urma ei. #4. Allan Pease: Body language, the power is in the palm of your hands

Limbajul corpului, un fenomen care face înconjurul lumii, mai ales în lumea psihologiei. Deseori veți observa acest limbaj al corpului în show-urile cu magie sau iluzie. Allan Pease ne explică mai multe despre această putere pe care o avem, însă pe care nu toți o cunoaștem. #3. Pamela Meyer: How to spot a liar

Psihologia minciunii. Cum detectăm un mincinos? Ce emoții sau gesturi trădează o persoană atunci când minte? Cam despre asta vom învăța din conferința TED susținută de către Pamela Meyer. #2. Dan Pink: The puzzle of motivation

Motivația. De multe ori am discutat despre ea, iar în secțiunea de dezvoltare personală o să observi că mai mereu discut despre motivație. De ce? Pentru că este o forță care te poate duce spre succes și faimă. Dan Pink consideră că totul este precum un puzzle. Odată ce completezi puzzle-ul motivației, vei reuși orice în viață. 
#1. Nick Vujicic: Overcoming hopelessness

Povestea lui James Vujicic m-a impresionat până la lacrimi, iar din conferința pe care a susținut-o am învățat foarte multe despre viață. Am învățat că orice este posibil, iar cu speranță și curaj poți reuși orice. Chiar și atunci când nimeni nu-ți mai acordă nici măcar o șansă la o viață normală. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu