Visele și semnificațiile lor

2 comentarii
Visele
Psihologia este un domeniu vast, iar o ramură a ei se ocupă cu interpretarea viselor. În medie, oamenii își petrec 6 ani din viață dormind, iar faza REM, scade odată cu înaintarea în vârstă. Faza REM reprezintă somnul adânc, unde cu greu poți fi trezit. Bebelușii își petrec 50% din somn în faza REM, pe când adulții doar 20%. Oamenii de știință spun că visele îți pot aduce beneficii în diferite domenii. Visele îți dezvolta creativitatea și te ajută să te cunoști mai bine pe tine însuți. Dar dacă toți suntem unici, de ce visăm la fel? Ce semnificație au unele vise? 


Somnul este împărțit în faze.
  • Faza Alfa, caracterizată prin scăderea temperaturii corpului, mișcări incontrolabile ale ochiului și scăderea controlată a bătăilor inimii. Această fază durează între 10 și 20 de minute. 
  • faza Theta este caracterizată prin mișcări mult mai rapide ale ochiului, iar activitatea cerebrală devine din ce în ce mai lentă. Poți fi trezit cu ușurință, însă la fel de repede poți reveni în faza Theta. 
  • faza Delta unde se consideră că deja ai intrat într-un somn profund. 
  • starea de veghe
  • somnul paradoxal

fazele somnului
Visele apar din motive emoționale, fizice și chiar spirituale, iar oamenii de știință consideră că visele îți dezvoltă creativitatea, gândirea și sănătatea. De asemenea, unii consideră că prin vis primești mesaje din viitor care te vor ajuta să-ți rezolvi anumite probleme în prezent (Deja Vu). De-a lungul timpului, oamenii au încercat să decodeze aceste vise, iar pe internet putem găsi fel și fel de interpretări. Mai jos am pregătit un mic top al celor mai populare vise și semnificațiile lor. 
Semnificația celor mai populare vise:
#5. Ești urmărit

Dacă în vis ești urmărit de cineva sau ceva, subconștientul îți spune că în viața reală încerci să eviți pe cineva sau ceva. O persoană care te amenință sau care pur și simplu nu este pe placul tău. 

#4. Ești pe moarte sau mori

Dacă ai visat că ești pe moarte sau că ai murit, asta nu semnifică neapărat un lucru rău. Oamenii de știință spun că foarte multe persoane raportează astfel de vise, iar o primă semnificație ar fi începutul unei noi vieți sau a unei noi transformări spirituale.

#3. Ai fost înșelat sau înșeli

Oamenii de știință spun că atunci când visezi că ești înșelat sau înșeli, indică faptul că gelozia ta este un pic peste limite. Astfel de vise nu trebuiesc luate în serios. În schimb, ar trebui să petreci mai mult timp cu partenerul sau partenera ta.

#2. Cădere liberă

A visa că ești în cădere liberă, semnifică faptul că în viața reală ai luat-o pe un drum greșit. Persoanele care au trecut prin depresii au raportat mai des astfel de vise. Ar trebui să te gândești mai mult atunci când iei o decizie și încearcă să revii pe linia de plutire.

#1. Șarpe

Dacă visezi șerpi, înseamnă că prin viața ta se află un pericol ascuns pe care trebuie să-l identifici și să-l înlături. Oamenii de știință au venit cu noi interpretări și spun că dacă visezi un șarpe negru mat, înseamnă că se anunță o primejdie în dragoste sau bani.

Oamenii de știință spun că noi visăm tot timpul, însă rareori ne amintim ce am visat. În timpul somnului, corpul reacționează ca și cum ar fi treaz, astfel se identifică foarte repede starea pe care o ai în vis, ea urmând să fie exploatată și în viața reală. De exemplu dacă în vis plâng, corpul identifică imediat starea și o exploatează în viața reală. Visele ne ajută să ne dezvoltăm și să ne cunoaștem mai bine, iar cu ajutorul tehnologiei din ziua de azi, cu siguranță vom afla în viitorul apropiat informații foarte interesante. Tu ce ai visat azi-noapte?

2 comentarii :

  1. Foarte interesant ! Noi avem vise asemănătoare,deoarece chiar dacă credem că suntem unici ,ne și asemănăm în anumite circumstanțe... Chiar suntem unici,dar și asemănători. Bravo pentru articol, nu știam că atunci când dormim ..trecem prin atâtea faze...

    RăspundețiȘtergere