Filosofia mea pentru o viață fericită

0 Comentarii
Filosofia mea pentru o viata fericita
Viața. Un domeniu în care unii excelează, iar alții încearcă să reziste tensiunilor exterioare. Viața este cel mai bun profesor pe care-l putem avea. Dacă nu ai învățat lecția de prima dată, o repetă până când o înveți. Mă uit în jur și observ cum fiecare persoană și-a format o filosofie pentru o viață fericită. Așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi și filosofia mea. Poate ți se potrivește, poate nu, însă până acum a funcționat perfect pentru mine. 

Filosofia mea pentru o viață fericită este împărțită în cinci mari puncte:

  • "Fii chibzuit!"
Mai precis, ce înseamnă să fi o persoană chibzuită? În viziunea mea, înseamnă că dintr-un câștig, tu știi să-l împarți astfel încât să excelezi în toate domeniile. Iar eu aplic strategia următoare: 

*în condițiile în care părinții mei îmi oferă adăpost și mâncare.

Câștig -> 50% se duce într-un fond de economii la o Bancă. 
           -> 20% îl aloc pentru a mă auto-recompensa pentru munca depusă. 
           -> 30% îl aloc pentru a-mi achita datoriile  (dacă există) și pentru a-mi ajuta părinții.

Contează enorm și acele mici acte caritabile pe care le faci. Fie că donezi un leu, fie că donezi zece lei, tot un act caritabil se numește. Am învățat că Dumnezeu îți oferă, iar orice faptă pe care o faci, se va întoarce la un moment dat. 

Înseamnă enorm de mult să știi să te recompensezi pentru munca depusă. În momentele acelea afli cât de organizat și cât de recunoscător ești. Să fim serioși, atunci când "trăiești bine", parcă ai dori zilnic să ai aceași putere de muncă, iar acest aspect îți va mări ambiția și motivația. 

  • "Bazează-te pe tine!" 
Ca orice persoană, am avut și eu nevoie de ajutor. Poate chiar în momente foarte importante din care nu știam cum să ies, însă nimeni nu m-a ajutat. Cu timpul am învățat o lecție foarte importantă. Dacă vrei ceva cu adevărat trebuie să muncești, să înveți și să încerci să te descurci singur, deoarece nici un prieten nu-ți va dori succesul. Cel puțin, nu unul mai mare ca al lor. 

  • "Fii sigur că ai în jurul tău persoane care-ți oferă fix ceea ce și tu oferi!" 
Dacă vreodată ai oferit iubire, afecțiune, ajutor și suport unor persoane, iar în schimb ai primit cu totul altceva, eu zic că-i mai bine să treci mai departe. În viață trebuie să ai în jurul tău persoane care-ți vor oferi fix ceea ce și tu oferi. Dacă eu ofer respect, vreau să primesc respect. Dacă ofer iubire, vreau să primesc iubire. Da, când eu îți voi oferi minciună și trădare, același lucru să-l oferi și tu. 

Astfel, vei construi relații de iubire și de prietenie care vor dura o viață. Respectul îl poți primi într-o secundă, iar odată ce-ți bați joc de el, îți va lua o viață să-l primești din nou. 

  • "Visele nu sunt imposibile, ci noi le facem să pară imposibile!" 
Orice ți-ar zice lumea, tu continuă să înveți și să muncești. Nu știu dacă ați observat, însă în ziua de azi circulă două vorbe: 

-"Ce să faci cu Bacalaureatul?"
-"Ce să faci cu Facultatea?" 

Știți ce tip de persoane spun aceste vorbe? Persoane care nici măcar nu și-au dat interesul să facă ceva. De persoane care doar au o foaie la mână, însă în anii de liceu sau de facultate nu și-au dat interesul de a face ceva în viață. 

Continuă să înveți! Continuă să muncești! Crede-mă că vei avea foarte multe satisfacții, atât sufletești, cât și pe plan financiar. Când vrei să renunți, mai printează un C.V și trimite-l către o firmă. 

  • "Fii tu însuți, nu ce vrea societatea să fii!" 
Am observat că foarte multe persoane și-au format un caracter și o educație în funcție de societatea în care trăiesc. Unii pun educația părinților mai prejos decât educația pe care ți-o oferă societatea. În ziua de azi ce ne învață societatea? 

- Să fii o femeie ușoară sau un bărbat "vabagond". 
- Nu învăța că oricum nu vei reuși în viață. 
- Fii materialist(ă).

Cam asta te învață societatea, iar dacă vei urma turma, cel mai probabil vei sparge semințe în colț de stradă, poștind o țigară și împărțind o sticlă de cola cu restul turmii. 

  • "Păstrează-ți credința în Dumnezeu!" 
Mai țineți minte că oamenii erau persecutați dacă credeau în Dumnezeu? Eu cred că vor urma vremuri asemănătoare. Continuă să îți păstrezi credința în Dumnezeu. Mă opresc aici, deoarece nu vreau să începem o dezbatere pe seama religiei. Fiecare e liber să creadă și să facă ce vrea. 


Cam asta este filosofia mea pentru o viață fericită. ^.^ Dacă dorești să ne împărtășești mai multe, te invit să o faci în secțiunea de comentarii. 

Respect! 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu