Poveste Psihologică: Bancnota de 10$

0 Comentarii
Poveste Psihologica
În ultima vreme am fost tot plecat, iar activitatea mea pe blog a cam scăzut. Chiar și inspirația mea scăzuse la un moment dat, însă în drum spre Conop (Arad), mi-am amintit o poveste psihologică foarte frumoasă. O poveste din care sper să învățați mai multe despre voi și despre valorile voastre morale. Există momente în viață în care ești batjocorit sau mințit de persoane apropiate, iar valorile tale morale se pot schimba. Aici intervine povestea psihologică de mai jos. Desigur, aștept și părerile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos. Un profesor de coaching și-a început seminarul în fața a peste 500 de studenți, fluturând o bancnotă de 10 de dolari.

Profesorul: - Care ar dori această bancnotă de 10$? Mana sus!
Toată sala a ridicat mâna. Profesorul mototolește bancnota și adresează din nou aceeaşi întrebare:
Profesorul: - Cine mai dorește această bancnotă de 10$?
Toată sala a ridicat mâna. Profesorul aruncă bancnota pe podea, o calcă în picioare și o murdărește de praf. Profesorul adresează acceași întrebare:
Profesorul: - Cine mai dorește această bancnotă de 10$? Mâinile au rămas ridicate în continuare. Profesorul se așează pe un scaun și le spune:
Profesorul: Știți de ce voi tot doriți această bancnotă chiar dacă a fost mototolită, șifonată, murdărită de praf și călcată în picioare? Deoarece bancnota și-a păstrat valoarea.

De multe ori în viață suntem împroșcați cu noroi, iar sentimentele noastre sunt mototolite. Prin toate acestea poți trece într-un singur mod. Păstrându-ți valorile tale. Păstrându-ți calitatea de om bun, iar în viață vei ajunge să întâmpini zeci sau sute de mâini ridicate doar pentru tine.


Respect! 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu