Povestea unei excursii

0 Comentarii
SuperBlog 2014
Singura mea excursie în afara ţării am petrecut-o în Anglia, Londra. Sincer, la început nu mi s-a părut nimic "wow!". Într-adevăr, organizarea oraşului, curăţenia şi clădirile mi-au plăcut, însă nimic care să mă impresioneze. Asta până am ajuns să cunosc nişte oameni de la care am avut ce învăţa şi datorită lor am ajuns să reuşesc în viaţă şi să gândesc mult mai matur asupra viitorului meu.

SuperBlog 2014
Mă plimbam prin oraş, desigur, în zona restrânse şi cu GPS-ul după mine, deoarece îmi era tare frică că mă voi pierde. Nu că nu m-aş descurca să mă întorc, am făcut engleză de mic, însă nu am vrut să mă pierd. Am căutat nişte zone de vizitate care erau aproape de mine. Am vitat "Podul Londrei" şi am apucat să fac şi câteva cumpărături. Nimic special, o şapcă şi câteva bluze. Preţurile erau destul de piperate, iar dacă doreşti ceva original, s-ar putea să te surprindă un pic preţul. Într-adevăr, în magazinele din România nu vei găsi adidaşi sau bluze aşa de frumoase ca-n Londra. Nu ştiu din ce motiv, deoarece este aceeaşi linie supermarketuri, în România produsele sunt mult mai ... meh! Mă rog. În final, în drum spre camera mea de hotel mă bag un pic în seamă cu unul dintre angajaţi cu care petrec o oră discutând doar despre noi, ca oameni. La un moment dat îmi spune: "Ştii unde greşesc românii?" I-am răspuns cu sunt multe variante, însă el mi-a răspuns scurt şi la obiect: "Greşiţi, deoarece nu vă susţineţi ţara!". Într-adevăr, are dreptate. Majoritatea nu ne susţinem ţara, însă toţi dorim un trai mai bun în ea. Tot acest angajat mi-a spus: "Noi suntem precum Podul Londrei. Rămânem uniţi şi cu zona centrului vechi, dar şi cu cei din Southwark!". Am rămas fără cuvinte. Diferenţa dintre Londra şi Bucureşti este uriaşă din toate punctele de vedere. Şi ca aşezare, şi ca organizare, dar şi ca mentalitate. Comunităţile din Anglia sunt mult mai civilizate. 

N-ai să vezi niciodată vecini în Londra care se ceartă din nimic. Nu sunt invidioşi între ei. Mai mult i-ai face un bine dacă te-ai lăuda, deoarece l-ai motiva să te depăşească. În Londra am învăţat care este reţeta succesului în viaţă. Motivaţia, munca şi credinţa. Englezii ţin la tradiţiile lor. Mi-au plăcut enorm de mult taxiurile care te duc în trecut cu câţiva zeci de ani. Accetul lor este un pic mai..."pompos", însă ei chiar ţin la regulile şi la respectul care existau odinioară. În St. James Park am hrănit pentru prima oară o veveriţă. A fost aşa ... drăguţ. :)) În acea săptămână am ajuns să discut şi cu câteva grupuri de turişti străini. Am schimbat experienţe de viaţă şi ne-am lăudat ţara. Ciudat sau nu, ei ne lăudau mai mult pe noi. În Londra am învăţat cum să-mi dezvolt un caracter de bărbat adevărat şi să învăţ că în viaţă, trebuie să te descurci singur. Am învăţat că trebuie să fiu mai strict cu mine şi să respect mult mai mult ţara şi ... legiile ei. Credeţi sau nu, în Londra se dă cam rareori şpagă. Odată ce încalci legea, plăteşti. Am fost şi eu odată deasupra tuturor. M-am plimbat cu un "Double Decker", acel autobuz supraetajat. 

Te invit şi pe tine să trăieşti experienţa londoneză prin intermediul celor de la CND Turism – Vacanțe Speciale. CND Turism vă oferă la un preţ foarte mic vacanţe de vis din care cu siguranţă veţi avea ce să învăţaţi. În cazul în care eşti mai distractiv, mai rebel, mai "crazy", poţi alege sejururi în zone exotice, iar dacă eşti ca mine, timid şi greu de impresionat, îţi recomand Londra. Odată voi trece şi eu de zona mea de comfort şi voi alege o excursie exotică. Aş vrea să văd cum trăiesc şi cei din zonele exotice şi ce experienţe de viaţă au. Cum se descurcă ca civilizaţie, ce reguli au şi cum pot face faţă încercărilor din ziua de azi. Chiar sunt tare curios. M-ar place să iau parte şi într-un ritual sau la un eveniment festiv. Cine ştie, poate mă trec la ei, nu? :)) 

Tu ce lecţie de viaţă ai învăţat de la o persoană străină? Aştept să o împărtăşeşti cu noi în secţiunea de comentarii. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu