Excursie la Isverna - Experiențe Noi

0 Comentarii
Excursie la isverna - Pestera de la Isverna
M-am decis să-mi vizitez socrii la Isverna, iar de data aceasta, să petrec mai mult timp cu ei. Am învățat lucruri noi, iar sătenii din Isverna mi-au predat lecții de viață foarte importante pe care m-am gândit să le împărtășesc cu voi. Pe zi ce trece realizez că încă am foarte multe de învățat, iar dacă nu voi explora idei și concepții noi, nu voi ajunge niciodată să înțeleg cu adevărat ce înseamnă să fi un "om cu experiență".

Poate nu o să vă vină să credeţi, însă la o petrecere (la care am participat şi eu) oamenii intrau în polemică pe subiecte educaţionale. Majoritatea întrecerilor se desfăşurau pe teme istorice. Vorbim totuşi de un sătuc, însă oamenii sunt mult mai cultivaţi şi mai civilizaţi decât la oraş. Am învăţat lecţii noi de viaţă prin această excursie la Isverna, iar pe viitor, doresc să revizitez zona de câte ori pot. Am învăţat să nu mai fiu mofturos uneori şi să pun preţ pe ceea ce am, nu pe ceea ce mi-aş dori. Am învăţat să îmi iubesc mai mult părinţii şi să-i ajut mereu cu ce pot.

  • "Un om bogat nu este unul care are mulți bani, ci unul care n-are griji."
  • "Judecă înteligenţa unui cioban, abia după ce ai aflat ce-i poate capul.
  • "Uneori şi lucrurile simple sunt spornice."
  • "Eu ţi-l arăt pe Dumnezeu, iar dacă tu zici că-i răul, atunci te las să te descurci."

Pe mine aerul tare m-a cam doborât în câteva ore. Cel puţin două zile nu am fost în stare de nimic. Parcă eram lipsit de putere. Abia atunci am realizat cât de toxic este aerul din oraş. Această excursie la Isverna m-a călit din multe puncte de vedere, iar la bătrâneţe, acesta este locul unde vreau să mă refugiez. Zona are un potenţial turistic enorm. Nu degeaba s-au investit miliarde într-o pensiune la Isverna finanţată prin fonduri europene. Anual, mii de turişi vizitează peştera de la Isverna, iar lângă peşteră, zeci de rulote se strâng vara. 

Excursie la isverna - Pestera de la Isverna
Zona este plină de legende, iar cea care a atras cele mai multe priviri, este legenda care înconjoară peştera de la Isverna. Se spune că în peştera de la Isverna este ascunsă o comoară. Mai precis, tezaurul serbiei, îngropat în secolul XIX de către prinţul Milan Obrenovici, după ce fratele său Mihai la pus mâna pe tron. De-a lungul timpului, mulţi au încercat să exploreze peştera de la Isverna, însă doar într-o mică parte. Mulţi au murit încercând să găsească comoara ascunsă în peşteră.


Abia aştept să mă reîntorc. În cazul în care ai vizitat zona, te invit să ne spui părerea ta în secţiunea de comentarii. Cum ţi s-a părut zona? 


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu