Filosofia mea pentru o relaţie fericită

0 Comentarii
filosofia mea pentru o relatie fericita
Relaţiile din ziua de azi sunt destul de imprevizibile. Azi se-nţeleg perfect, iar mâine sunt în "război" total. Eu mi-am format o filosofie pentru o relaţie fericită, iar astăzi o să o împărtăşesc cu voi. Relaţiie pot fi complicate, însă doar dacă noi le facem să fie sau să pară aşa. Este foarte important să gândim în perspectivă, să gândim raţional şi să nu acţionăm în condiţii de stres. De asemenea, consider că este foarte important să ştii să te comporţi atât în privat, cât şi în public. Auto-controlul şi compromisul joacă un rol important în ziua de azi, iar dacă într-o relaţie nu eşti dispus să faci nici un compromis, înseamnă că încă nu eşti pregătit pentru una. 

Filosofia mea pentru o relaţie fericită:

  • Persoana potrivită
Este foarte important ca în această viaţă să porneşti alături de persoana potrivită. Îţi va fi mult mai uşor să comunici cu partenerul tău de viaţă dacă şi acesta are aceleaşi pasiuni, hobby-uri sau aspiraţii ca şi tine. Dacă într-o relaţie ai anumite reţineri sau nu poţi discuta orice subiect, înseamnă că încă nu ai găsit persoana potrivită. Desigur, aici nu mă refer la subiecte care ar putea răni sentimental partenerul tău de viaţă, ci la subiecte normale din viaţa cotidiană. 

  • Comportament
Comportamentul nostru este oglinda noastră. Trebuie ca persoana respectivă să ştie să se comporte cu tine atât în privat, cât şi în public sau la evenimente speciale. Nu zic să devii o persoană falsă în faţa tuturor şi să schiţezi fericirea, dar nici să îţi speli rufele în public. 

  • Evaluează-ţi partenerul
Nu mă refer să îţi evaluezi partenerul ca să ştii dacă merită să-l schimbi, ci mă refer la faptul că în relaţiile din ziua de azi, suma unui obiect poate depăşi valoarea partenerului de viaţă. Să vă dau un exemplu. 

Eram cu un amic şi cu prietena lui în oraş. Amicul meu îi dă telefonul prietenei lui ca să-l ţină, iar aceasta îl scapă din greşeală pe jos şi îi sparge display-ul. De aici s-a iscat o ceartă destul de penibilă, zic eu. Amicul meu a lovit-o de câteva ori, până când eu şi câţiva trecători am reuşit să-l îndepărtăm de ea. Acu', să gândim logic. Ce a rezolvat el? Mai nimic. A pus un simplu obiect care se poate repara mai presus de partenera lui de viaţă. A recurs la violenţă, iar fata s-a despărţit de el. Violenţa nu i-a reparat telefonul, ci mai mult, i-a distrus relaţia. Înainte de toate, gândeşte-te că ai lângă tine persoana cu care doreşti să îţi petreci restul vieţii. Eu zic că merită mult mai mult respect din partea ta. Cu toţii greşim, iar într-o relaţie trebuie să ştii să ierţi uneori. 

Oferă-i înţelegere şi respectă-l/respect-o pentru fiecare gest tandru pe care-l face, nu doar de sărbători sau de ocazii speciale, ci zilnic. 

  • Compromis 
În ziua de azi nimeni nu mai este dispus să facă vreun compromis. Tot mai des aud replica "Asta/Ăsta sunt şi nu ai ce-mi face! Iubeşte-mă aşa cum sunt!". Parcă pentru unii ar fi mai uşor să treacă peste o despărţire, decât să lucreze la defectele lor. 

  • Intimitatea 
Deseori trebuie să acordăm şi puţină intimitate partenerului de viaţă. Desigur, ţine de voi ce grad de independenţă vă permiteţi să aveţi. Găseşte o cale de mijloc între cele două lumi, iar din când în când, oferă-i timp partenerului tău de viaţă să iasă în oraş sau să petreacă puţin timp cu prietenii săi/ei. 

  • Încrederea
Un alt ingredient pentru ca o relaţie să aibă o fundaţie solidă este încrederea. Trebuie să avem încredere unul în celălalt şi să nu existe tot timpul subiect de gelozie. 

  • Viaţa sexuală 
Dacă ai o viaţă sexuală activă, nu înseamnă că ai şi o relaţie fericită. Sexul nu este totul, dar nici nu trebuie neglijat. Patul conjugal trebuie să fie mereu înconjurat de mister, de gesturi tandre, gesturi romantice şi de sinceritate. 

  • Prezentul şi viitorul
Gândeşte-te la viitor şi trăieşte prezentul. Planurile de viitor te pot motiva, însă nu uita să trăieşti clipa. Găseşte un echilibru între cele două lumi. 


În concluzie, vă invit să gândiţi raţional. Comunicarea este totul. Discută fiecare problemă pe care o ai cu partenerul tău de viaţă. Comunicarea se face întotdeauna într-un mediu relaxant. Fii înţelegător şi arată-i iubirea pe care i-o porţi zilnic. Nu aştepta să facă el sau ea primul pas. Fii tu cel îndrăzneţ.
Nu mă interesează să arăţi ca un gentleman, ci să te şi comporţi ca unul.

Acordă-i încrederea necesară şi ocazional, spune-i partenerului/partenerei tale ce planuri de viitor ai. Gândeşte-te la viitor şi trăieşte clipa şi nu lăsa nici o săptămâna să treacă fără ca patul conjugal să nu fie activ din toate punctele de vedere. Pe parcursul unei relaţii vei avea parte şi de momente de bun augur, dar vei avea parte şi de momente cu o încărcătură negativă mult mai mare. Important este să te gândeşti mai mult cum să rezolvi problema, nu să afli a cui este vina.


Desigur, pentru ca filosofia mea pentru o relaţie fericită să dea roade, trebuie să se îndeplinească toate condiţiile de mai sus. În caz contrar, trebuie să-nţelegi că cineva, acolo, undeva, te aşteaptă doar pe tine, iar el/ea este perfect(ă) pentru tine. 

Respect! 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu