Test de personalitate: Cât de îndrăzneț ești?

8 comentarii
Test de personalitate cat de indraznet esti
Îndrăzneala te poate ajuta uneori să ieși victorios din situații dificile sau chiar să primești un mic impuls de la spate în domeniile în care activezi. Îndrăzneala are și efecte pozitive, iar studiile au demonstrat că persoanele îndrăznețe dispun adesea de un nivel mai ridicat al încrederii în sine și de un IQ mai mare. Dacă vrei să știi cât de îndrăzneț ești, te invit să răspunzi la următorul test de personalitate.


 1. Atunci când merg la cumpărături, rămân de obicei la mărcile de produse cu care sunt familiarizat. 
 2. Atunci când unul dintre prietenii mei este supărat, mă supăr și eu.
 3. Oamenii nefericiți, care își plâng de milă, mă irită. 
 4. Mi se pare o prostie să plângi de fericire.  
 5. Mulți iubitori de animale sunt prea preocupați de confortul și de sentimentele acestora. 
 6. Mă simt mai bine după ce am băut câteva cocktailuri. 
 7. Probabil că mi-ar fi milă de o persoană care este străină într-un grup. 
 8. Manifestările publice de afecțiune mă cam enervează. 
 9. Aș prefera un job care îmi impune să călătoresc și să-mi schimb stilul de viață în locul unuia care mă ține acasă în marea majoritate a timpului. 
 10. Economisesc bani cu regularitate. 

Pentru a-ți calcula scorul și pentru a verifica acest test de personalitate, acordă-ți câte 1 punct pentru fiecare răspuns care se potrivește cu al tau. 

1. Fals - 2. Fals - 3. Adevărat - 4. Adevărat - 5. Adevărat - 6. Adevărat - 7. Fals - 8. Adevărat - 9. Adevărat - 10. Fals 

Un scor mediu al caracterului temerar se încadrează între 4 și 6 puncte. Dacă din acest test de personalitate ai acumulat sub 4 puncte, înseamnă că ești deseori mai retras, iar îndrăzneala nu este punctul tău forte. În caz că scorul tău depășește 6 puncte, înseamnă că ai un caracter foarte îndrăzneț. 

Persoanele aventuroase se feresc deseori să-și manifeste în mod public afecțiunea sau alte emoții, iar deseori, nu se simt în largul lor atunci când alții își exprimă deschis sentimentele. Aceste persoane sunt mai insensibile și preferă, în general, să acționeze decât să-și dea frâu liber emoțiilor. Cei mai temerari dintre noi sunt în general nerăbdători, iar uneori riscă în anumite acțiuni. Desigur, acum pentru majoritatea dintre noi, parașutismul sau alpinismul sunt activități pe care cu greu le-am desfășura și ni se par periculoase, însă pentru temerari, aceste activități sunt percepute ca fiind inofensive. În funcție de contextul social în care te afli, doza de îndrăzneală poate varia, dar oricât de mult ar influența factorii psihologici aceste legături externe ale psihicului, forțele familiale joacă de asemenea un rol crucial în determinarea gradului de curaj pe care îl manifestă o persoană. 

8 comentarii :

 1. Am obtinut 5 puncte. destul de bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut,

   Ai obţinut un scor foarte bun. Înseamnă că eşti pe placul angajatorilor! ^^

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Salut Radu Mircea,

   Nu-i rău deloc. Ai o doză de îndrăzneală care te poate ajuta în foarte multe situaţii. Îţi urăm mult succes în viaţă! :D

   Ștergere
 3. Iti multumesc si iti urez si eu, la randul meu ,succes si spor in toate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumim, Radu Mircea! :D

   Îţi mulţumim că ne citeşti!

   Ștergere
 4. Interesant test de personalitate! :D

  se pare ca sunt o persoana indrazneata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna Seara,

   :D Mă bucur. Păstrați-vă motivația și ambiția la un nivel ridicat!

   Ștergere