Ţi-e frică de eşec sau nu doreşti succes?

0 Comentarii
ti-e frica de esec sau nu doresti succes
Deseori frica ne ţine departe de succes. Ne considerăm imperfecţi şi lăsăm să intre în aria noastră foarte multe elemente negative. Generaţia mea încă nu a învăţat cum să treacă peste un "eşec" sau să analizeze beneficiile eşecului. Eu am avut până acum parte de multe situaţii dificile, însă nu le-am perceput ca un eşec. Le-am perceput ca pe nişte oportunităţi. Dacă am avut ceea ce învăţa dintr-o oportunitate, atunci nu este o oportunitate irosită. Toţi vrem un job bine plătit, însă în majoritatea timpului liber nu facem nimic pentru a-l obţine. Setează-ţi câteva provocări pe care doreşti să le îndeplineşti. Ieşi din zona ta de confort şi foloseşte fiecare secundă  disponibilă pentru a îndeplini provocările. Ca să ajungi un om de succes, trebuie să transformi fiecare eşec într-o oportunitate.

Consilierii în carieră descoperă constant că succesul la locul de muncă este puternic corelat cu un sistem particular de atitudini, obiceiuri şi trăsături de caracter. În caz că doreşti să cunoşti cât mai multe despre trăsăturile de caracter pe care angajatorii le preţuiesc şi le răsplătesc, te invit să completezi următorul test de personalitate. Răspunde la fiecare afirmaţie cu variantele rareori, uneori sau adesea.
  • Ajung la serviciu la timp.
  • Mă străduiesc să muncesc din răsputeri în fiecare zi. 
  • Mă gândesc dinainte la un mijloc de transport alternativ pentru a ajunge la muncă, în cazul în care cel pe care-l folosesc se defectează. 
  • Mă simt obosit şi uneori chiar bolnav la serviciu şi tânjesc după un somn bun.
  • Mă înţeleg bine cu şeful şi cu colegii mei.
  • Accept supervizarea şi regulile, fără să mă opun, în afara cazului în care se impune o dezbatere.
  • Dispun de suficientă educaţie, instruire şi deprinderi profesionale pentru poziţia pe care o ocup acum. 
  • Dau dovadă de loialitate şi de respect faţă de compania mea şi de produsele pe care le oferă. 
  • Înfăţişarea mea este întotdeauna de bun-gust.
  • Comportamentul meu este etic, lipsit de pretenţii şi amabil. 
a) Rareori                                                 b) Uneori                                                             c) Adesea

Pentru a-ţi calcula scorul, acordă-ţi câte 1 punct pentru fiecare răspuns "a" (rareori), 2 puncte pentru fiecare răspuns "b" (Uneori) şi 3 puncte pentru fiecare răspuns "c" (Adesea). 

Un scor de 24-30 puncte: Eşti înzestrat cu atitudini şi trăsături care îi fac pe angajatori să-şi dorească să te angajeze. 
Un scor de 17-23 puncte: Un scor în acest interval arată că ai unele trăsături care îţi pot aduce succesul la locul de muncă. Ar trebui să te descurci la fel de bine ca majoritatea colegilor tăi.
Un scor de 10-16 puncte: Îţi lipsesc multe dintre trăsăturile de caracter necesare pentru o avansare în carieră. Poate te-ar ajuta să citeşti o carte sau două despre cum să avansezi în ierarhia corporatistă. O altă sugestie ar fi să parcurgi răspunsurile la întrebări împreună cu un prieten care te poate ajuta să-ţi identifici punctele slabe.

ti-e frica de esec sau nu doresti succesAcest test vizează cele 10 trăsături de bază ale succesului profesional pe care şefii le consideră cele mai importante. Ele au fost stabilite de Departamentul american al Muncii pentru un sondaj de opinie efectuat în anul 2000, asupra a mii de angajaţi. În mod surprinzător, ore întregi din programul de lucru sunt irosite de cei care cred că este în regulă să întârzii câteva minute. Angajatorii sunt nemulţumiţi mai ales de exemplul pe care aceşti salariaţi îl dau celor care ajung la serviciu la timp sau mai devreme. Aproape toţi oamenii de afaceri care au participat la sondaj au afirmat cu tărie că se aşteaptă ca angajaţii lor să lucreze întreaga zi de muncă, fără întârzieri, dacă vor să-şi primească salariul întreg sau să primească bonusuri. Unii angajaţi doar se fac că muncesc, atunci când îi priveşte cineva. 


ti-e frica de esec sau nu doresti succes
Profesioniştii de succes au dinainte un plan pentru acele situaţii de urgenţă în care li se strică maşina sau întârzie autobuzul şi ajung la muncă la timp în pofida obstacolelor. Deseori, companiile pierd foarte mult din cauza problemelor de sănătate ale angajaţilor. Astfel, un istoric slab al prezenţei la serviciu îţi poate anula şansele la o carieră de succes sau la o promovare. Un procent semnificativ pentru care angajaţii sunt  concediaţi se datorează lipsei unor deprinderi sociale. Este foarte importantă înţelegerea la locul de muncă atât cu colegii, cât şi cu şefii. Munca merge mai uşor atunci când persoanele sunt compatibile. Din nefericire, mulţi angajaţi care au probleme în această privinţă nu şi-au rezolvat conflictele într-un mod matur. Adoleşcenţii sunt cei care sunt mai încăpăţânaţi şi nu urmează sistemul sau anumite reguli. Persoanele mature pe de altă parte, dau dovadă de flexibilitate şi nu simt că se înjosesc doar pentru că trebuie să se conformeze solicitărilor din partea şefilor. Dacă într-adevăr nu-ţi place compania la care lucrezi sau produsele/serviciile lor, va fi greu să te dedici slujbei tale. 

Dacă vrei succes, trebuie să faci şi anumite sacrificii. Trebuie să ieşi din zona ta de confort. Asigură-te că nu trece ziua fără să profiţi de vreo oportunitate, fie că aplici un CV la câteva firme, fie că te autopromovezi. Te invit să urmăreşti următorul videoclip motivaţional şi poate vei învăţa mult mai multe lucruri despre motivaţie, efort şi sacrificii. Deci, până la urmă, ţi-e frică de eşec sau nu doreşti succes

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu