Căsnicia vs Divorţul: Relaţia ta este indestructibilă?

0 Comentarii
Relatia ta este indestructibila? Secretul unei relatii fericite Viata Sexuala Incompatibilitatea

Căsnicia poate fi cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta, însă nu tot timpul se poate încheia cu un "happy end". Statistic vorbind, divorţurile au început să ia amploare, iar rata căsniciilor scade anual. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii, rata anuală a căsătoriilor este de aproximativ două milioane, iar rata divorţurilor este în plină creştere, anual divorţând peste 660.000 de cupluri. Am început să îmi pun o serie de întrebări şi aş dori să analizăm împreună care sunt factorii care contribuie la destrămarea unei căsnicii. Filosofia mea pentru o relatie fericită este foarte simplă şi se axează pe principiile de bază a unei căsnicii. 

Tind să cred că cei mai importanţi factori care contribuie la destrămarea unei căsnicii sunt:
  1. Incompatibilitatea
  2. Viaţă sexuală inexistentă
Incompatibilitatea:

Fie că ai făcut pasul cel mare mult prea devreme, iar mai apoi ai aflat cu adevărat care este personalitatea partenerului tău, fie că ai greşit persoana cu care să îţi începi o familie, incompatibilitatea rămâne în opinia mea, factorul principal care contribuie la destrămarea unei căsnicii sau relaţii. De aceea, este foarte important să cunoaştem partenerul îndeajuns, astfel încât atunci când dorim să facem pasul spre o căsnicie, să ştim cu adevărat cu cine o vom începe. De-a lungul relaţiei încearcă să îţi supui partenerul la fel şi fel de teste. Pune-l în faţa unor întâmplări mai ciudate, astfel încât să ştii dacă el sau ea este fix ceea ce cauţi tu. 

Semne ale incompatibilităţii:
  • Amândoi sunteţi două pietre tari
Într-o relaţie/căsnicie este foarte important să mai faci din când în când anumite compromisuri şi să mai laşi de la tine în anumite situaţii. Dacă niciunul dintre voi nu este dispus să lase de la el, atunci relaţia voastră începe cu stângul. 
  • Certurile 
Atâta timp cât certurile nu au un sfârşit printr-o împăcare dulce, ele pot fi un semn al incompatibilităţii. 
  • Nu există comunicare
Într-o relaţie sau căsnicie trebuie să existe în permanenţă comunicare liberă. Atâta timp cât eşti înţeles şi înţelegi la rândul tău, relaţia merge pe drumul cel bun, însă dacă comunicarea nu prea există, iar atunci când există, nu are ca principal subiect căsnicia sau respectul, atunci este clar un semn al incompatibilităţii. 

Viaţă sexuală inexistentă:

Consider că diferenţa de vârstă nu contează atâta timp cât cei doi parteneri îndeplinesc cerinţele unei căsnicii bazate pe dragoste şi respect. Poate exista o viaţa sexuală activă şi între cuplurile în care există o diferenţă mai mare de vârstă. L. Terman, E. Burgess şi L. Cottrell au ajuns la aceeaşi concluzie după ce au elaborat trei studii independente pe acest subiect. O viaţă sexuală echilibrată îţi permite să cunoşti mult mai bine partenerul de viaţă. Desigur, depinde de tine când doreşti să îţi începi viaţa sexuală cu partenerul respectiv. Nu uita să îţi începi viaţa sexuală când eşti sigur(a) de alegerea făcută. 


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu