Criza refugiaților - testul de umanitate

2 comentarii
criza refugiatilor criza umanitara Alan Kurdi test de umanitate
Criza refugiaților poate fi un subiect off-topic pentru acest blog, însă eu consider că merită dezbătut din punct de vedere psihologic, deoarece ne poate dezvolta foarte mult caracterul ca și om. Mă deprimă foarte mult viziunea acestui popor asupra crizei umanitare (criza refugiaților) din Orientul Mijlociu. Înainte să comentăm asupra lor, haideți să ne uităm în ograda noastră. Noi nu trecem printr-o criză asemănătoare? Gândiți-vă câți români au fost și sunt forțați să plece în afară pentru a-și menține existența. Și noi am fost respinși de foarte multe țări, orașe sau cartiere. Aici menționez Franța, Italia și Anglia. Cum putem noi ca și popor să comentăm asupra acestei crize umanitare, fără să realizăm că și noi ne aflăm în aceeași situație?

        Eu consider că această criză a refugiaților a fost un adevărat test de umanitate pe care foarte multe țări democratice l-au picat. Acești migranți au fost tratați inuman în țara lor, iar tot ceea ce vor sunt niște drepturi fundamentale (drept la viață, la muncă și egalitate). Povești de viață uimitoare din care avem ce învăța sunt lăsate să piară datorită ignoranței și răutății noastre. Un exemplu ar fi povestea lu' AJ sau cea a lui Alan Kurdi. Dovada reală a expresiei "viața bate filmul". Puneți-vă în situația lor, iar mai apoi putem vorbi despre sentimente și dreptate. Istoria ne va judeca pentru că am întors spatele unor persoane care s-au înecat doar ca ajungă în Europa cu mâinile goale, cerând doar adăpost și mâncare. Criza umanitară nu are nici o legătura cu religia, ci cu umanitatea.

Criza refugiaților - test de umanitate 

Nu vreau să fiu înțeles greșit și nu vreau să te forțez să accepți o realitate a mea. Te invit să gândești rațional. De aceea am creat acest blog. Să ne putem exprima liber cele mai raționale gânduri și să putem baza unei mici comunități. Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii. Voi ce părere aveți despre criza refugiaților / criza umanitara ? 

2 comentarii :

  1. Eu sunt de acord cu tine si cred la fel. Nimic nu nu se compara cu viata omului. Ce dovada de umanitate dau cand lasa oamenii sa moara. E foarte dura decizia aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru comentariu! Într-adevăr, este o decizie foarte dură!

      Ștergere