Experiment: Acordă-i o notă succesului tău

0 Comentarii
Succes Evolutia profesionala, esec, acorda-i o nota succesului tau

Dacă ar fi să îți evaluezi succesul tău de până acum cu o notă de la 1 la 10, tu ce notă ți-ai acorda? De multe ori pesimismul își face apariția în viața noastră, mai ales dacă am fost obișnuiți să punem răul în față. Când spun să îți evaluezi succesul nu mă refer doar la activitatea ta profesională, ci și la evoluția ta ca și om. Gândește-te la fiecare reușită a ta, adună-le pe toate și fă-i o medie imaginară pe care urmează să o compari cu media eșecurilor sau nereușitelor tale de-a lungul anilor. Nu lăsa optimismul sau pesimismul să îți influențeze nota. Fii realist cu tine însuți. Gata? Îți știi nota? Să trecem la experiment. Strânge-ți prietenii la masă și pune-i pe ei să îți evalueze succesul, iar nota să o treacă pe o foaie. Fără nume, fără semnături, totul să fie anonim și sincer. S-ar putea ca rezultatele să te surprindă. :)

      De multe ori avem tendința de a ne compara persoane care au o activitate profesională mult mai activă și mult mai prosperă decât noi, iar acest lucru în loc să ne ambiționeze, mai mult ne oprește din evoluție. Ne demoralizează, ne afectează încredere de sine și desigur, ne oprește din drumul nostru către succes. Thomas Watson Jr spunea că dacă dorim să avem o rată de succes mai mare, trebuie să ne dublăm rata de eșec. Eșecul nu este opusul succesului, ci face parte din succes. Exemplul meu poate vă ajută într-un fel sau altul. Până să ajung să creez blogul Gândim Rațional și să ajung cu el la acest nivel, a fost nevoie să creez peste alte 10-15 bloguri, iar ulterior să le închid, deoarece nu eram mulțumit de mine și de conținutul pe care îl promovam.

      Ca să ajung la activitatea mea profesională din ziua de azi, am fost nevoit să duc în spate teancuri de pliante pe care să le împart în oraș, am fost nevoit să scriu zeci de articole pentru doar 1,5 lei, să spăl mașini, să curăț covoare, să mint și să apăr interesele altora. Nu mă înțelege greșit, nu îmi este rușine de trecut. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la evoluția mea profesională. Chiar și distribuitorului de pliante care nu ne prea plătea, însă zilnic trebuia să împărțim peste 3000 de pliante. :D

Deci, se poate? Desigur că da! Investește în tine, fii pregătit să faci față eșecurilor, învață din ele, ambiționează-te, nu rata nicio oportunitate, păstrează-ți entuziasmul și motivația la nivel maxim. Mult succes!

Respect!

Experiment: Acordă-i o notă succesului tău

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu