Asumarea responsabilităţii şi beneficiile ei

0 Comentarii
asumarea responsabilitatii

Asumarea responsabilităţii în orice situație, fie ea cât de dificilă, îți poate aduce beneficii foarte mari pe viitor, atât în viața ta personală, cât și în cea profesională. Dacă cineva mi-ar cere un sfat pentru a-și menține locul de muncă, i-aș spune să-și asume răspunderea de fiecare dată. De ce ar trebui să ne asumăm răspunderea? De ce nu toți ne-o asumăm? Asumarea responsabilităţii într-o situație dificilă pune în mișcare valori morale esențiale în drumul tău spre un succes profesional.

Asumarea responsabilităţii şi beneficiile ei
În primul rând, implică sinceritatea, iar patronii doresc ca tu să fii sincer față de ei. De multe ori nu contează greșeala pe care o faci, ci sinceritatea ta față de conducere. Este omeneşte să greşeşti. Cine nu muncește, nu greșește, iar acest lucru este știut foarte bine de către patroni/conducere. În al doilea rând, implică maturitatea, iar orice companie îşi doreşte angajați maturi cu care să poată vorbi orice și oricând. În al treilea rând, asumarea responsabilităţii denotă inteligența angajatului. Este normal ca la început de drum să nu cunoști avantajele greșelilor comise și să arunci vina dintr-o parte în alta, însă dacă ți-ai depistat greșeala vei știi pe viitor ce să nu faci ca să o mai repeți, iar din greşeli să poţi acumula experiență.

Foarte multe persoane evită asumarea responsabilităţii, deoarece le este frică de eventualele consecințe. Este mult mai ușor să arunci vina dintr-o parte în alta, iar eventual greşeala ta să se disperseze. Imaginează-ți un punct de finish la care poți ajunge doar prin două trasee. Fie alegi drumul cel scurt, unde la un moment dat ai de sărit o prăpastie, fie alegi drumul cel lung fără obstacole. Tu ce drum ai alege? De multe ori, persoanele care nu au simţul răspunderii nu au o carieră profesională de succes (respectată).

Fii responsabil. Îți va prinde bine pe viitor.

Respect! 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu