Despre viaţa sexuală şi importanţa acesteia

0 Comentarii
Cat de importanta este viata sexuala sexul intr-o relatie

Etapele unei relații sunt destul de simple. Prima etapă este atracția fizică. Suntem atrași de tot ce este frumos, iar dacă persoana cu care dorim să avem o relație ne atrage din acest punct de vedere, atunci prima etapă este completă. Urmează etapa a doua, și anume atracția spirituală/sufletească, sau bine zis, "interiorul". Aici includem calitatea gândirii, maturitatea, bunătatea, temperamentul, hobby-urile și lucrurile în comun, ș.a.m.d. A treia etapă este viața sexuală. Aici includem cerințele sexuale ale partenerului. Diferă totul de la persoană la persoană. Unii doresc o relație bazată pe o viață sexuală activă, iar alții nu. Aici intervine declinul unei relații, iar în viziunea mea, o relație normală nu poate avea loc decât dacă toate cele trei cerințe sunt îndeplinite. Dacă partenerul nu ne satisface poftele sexuale sau dacă compatibilitatea sexuală nu există, atunci relația va suferi un declin foarte mare. Va interveni monotonia, iar certurile își vor face apariția.

Deci, viața sexuală este importantă? Da. Este o etapă obligatorie într-o relație, la fel ca și toate celelalte. Desigur, acestea sunt etapele unei relații normale. Nu discutăm despre relațiile bazate doar pe sex sau care au la mijloc o condiție specială. Toate cele trei etape sunt esenţiale atunci când dorim să combatem stresul sau oboseala, deoarece unii ne descărcăm emoţiile prin comunicare, iar alţii prin sex. Conform unui studiu realizat în anul 2012 în România, aproximativ 77% dintre bărbaţi respectiv 66% dintre femei, consideră că o relaţie de lungă durată are la bază şi o viaţă sexuală activă. 

Atâta timp cât eşti compatibil cu partenerul tău de viaţă din toate punctele de vedere, întrebarea "Cât de important este sexul într-o relaţie?" nu îşi mai are rostul, zic eu. Discută cu partenerul tău acest lucru şi află părerea lui. Încercaţi să păstraţi un echilibru în relaţia pe care o aveţi, iar dacă sunt semne ale incompatibilităţii, încercaţi să le rezolvaţi prin comunicare, ori relaţia va suferi un declin major.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu