Experiența mea ca manager

0 Comentarii
Experienta mea ca manager de restaurant

La baza caracterului și al experienței noastre au contribuit și vor contribui foarte mulți angajatori. Practic, atunci când îți începi activitatea profesională ești precum o bucățică de diamant care așteaptă să fie șlefuit. Experiența mea ca manager de restaurant a contribuit enorm. Nu a fost neapărat un domeniu pe care eu m-am axat, însă am întâlnit și lucrări care aveau legătură cu pasiunea mea, Dreptul. Am învățat lucruri noi care cu siguranță îmi vor folosi pe viitor și m-am gândit să le împărtășesc și cu voi. Dacă vreodată veți avea ocazia de a lucra într-un restaurant ca și manager sau gestionar, încercați să acumulați cât mai multă informație.
  • Am învățat să lucrez cu patronii
Nu pot să zic ceva rău de patronii restaurantului la care am lucrat, deoarece am avut ce învăța de la dânșii. Am învățat noțiuni de management, am învățat cum să lucrez cu oamenii și cum să îi fac să mă asculte atunci când este nevoie. Am învățat ce înseamnă să ai o funcție de conducere și ce presupune aceasta.
  • Am învățat să îmi asum responsabilitatea
Am învățat ce este responsabilitatea, de ce trebuie să mi-o asum și care-s beneficiile ei. Recent am publicat și un articol special pe aceasta temă. "Asumarea responsabilității și beneficiile ei."
  • Am învățat să fiu atent la orice detaliu
Până să ajung aici eram mult mai delăsător, iar de multe ori mă apucam de un lucru și nu-l finalizam. Experiența ca manager/gestionar m-a schimbat definitiv. În bine, de data aceasta. Ca și gestionar totul trebuie să fie perfect. O sumă tastată greșit sau o cantitate adaugată în plus sau minus poate schimba complet gestiunea. 
  • Am învățat noțiuni de business (afaceri) și psihologia negoțului. 
Am furat și un pic de meserie. Patronii fiind oameni de afaceri, mai mereu îi ascultam discutând fel și fel de negocieri. Am învățat care este psihologia negoțului și cum o pot folosi în favoarea mea. O să revin cu articol pe blog în curând despre acest subiect. 
  • Am învățat să pun preț pe ceea ce știu
De multe ori mă subevaluam, deoarece știam care-i "piața salariilor" în orașul meu, însă experiența mea ca manager m-a învățat să pun preț pe ceea ce știu și să nu cobor niciodată eticheta. 
  • Am învățat să găsesc soluții rapide și să îmi repar greșelile
Am greșit de multe ori, însă mereu am căutat soluții de a repara greșeala și să mi-o asum.

Nu ratați oportunitatea de a lucra într-un restaurant ca și manager sau gestionar. Cu siguranță veți acumula informații care vă pot ajuta în cariera dumneavoastră profesională. Le mulțumesc pe această cale patronilor restaurantului Marco Polo Drobeta pentru oportunitate și pentru că au avut răbdarea să slefuiască o bucățică de diamant. :D

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu