Povestea omului de la coadă

0 Comentarii
povestea omului de la coada

Puterea banului a cam pus stăpânire pe fericirea noastră. Observ acest lucru oriunde m-aș duce. De multe ori mi s-a întâmplat să ajung la casa de marcat și să constat că prețul pe care trebuie să îl plătesc depășește cu mult bugetul meu. Rușinea aceea pe care o simți atunci când trebuie să faci retur pe produsele pe care nu le poți plăti sau când lumea care stă la rând te privește cu o oarecare suferință aflând că nu îți poți permite să plătești este într-adevăr cutremurătoare. Desigur, nu tot timpul. Ca să înțelegeți ceea ce vreau să spun, vă invit să urmăriți videoclipul de mai jos. 

Povestea omului de la coadă:


Nu de mult am trecut printr-o experiență asemănătoare, însă cu un final amuzant. Lucram ca manager de restaurant, iar ospătarii și bucătarii își făcuseră necesarul pentru ziua respectivă. Am luat 50 de lei din încasări și am plecat cu un bucătar la cumpărături. După ce am făcut cumpărăturile ne-am îndreptat spre casă pentru a plăti. În fața mea era un cuplu trecut de vârsta a doua. Dânșii au pus pe bandă toate produsele, iar la final, bugetul lor era depășit cu 5 lei. Doamna a încercat să găsească 5 lei pentru a plăti coșul, însă fără noroc. Domnul ceruse retur pentru produsul rămas, iar în acel moment i-am cerut bucătarului să scoată 5 lei din încasările cu care trebuia să ne plătim coșul și să îi completeze suma. Țin minte și acum privirea doamnei când a văzut că ne-am oferit să plătim. Avea lacrimi în ochi. După ce dânsa a plecat, era rândul nostru să plătim. Ghici ce? Și noi la rândul nostru am depășit bugetul cu 5 lei, iar casierița s-a oferit să plătească pentru noi. A fost o experiența extraordinară pentru mine.

Este așa trist să vezi că un bătrân care a muncit toată viața nu are bani să facă câteva cumpărături pentru el și pentru soția lui. Ce să mai spunem de nepoți, pastile sau tratamente? Dacă ai avea ocazia să ajuți și să devii tu omul de la coadă, ai face-o? Ai ajuta? 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu