PageRank update în 2016? Mai contează?

4 comentarii
PageRank update in 2016 cum fac sa ma pozitionez mai bine in rezultatele Google

Am primite multe mesaje de la voi în legătură cu situația acestui algoritm, iar astăzi m-am decis să vă explic care-i situația actuală și cum va sta în 2016. Consider că în anul 2016 notele de PageRank obținute în 2013 sunt irelevante, iar orice companie care dorește să apeleze la servicii de promovare ar trebui să știe acest lucru. În trecut s-a făcut foarte mult SEO Spam, iar Google a știut acest lucru. PageRank-ul a fost foarte ușor de influențat, iar tot mai multe site-uri irelevante au ocupat primele poziții în rezultate. Este unul dintre motivele pentru care Google a renunțat complet (sau parțial) la acest algoritm.

PageRank update în 2016? Ce este Page Authority și Domain Authority?

Cu siguranță nu. Și nici nu cred că o să mai existe vreo actualizare în viitorul apropiat. S-a vorbit foarte mult despre Moz Rank, despre Page Authority(PA) și Domain Authority (DA), însă eu personal le consider irelevante pentru agențiile de publicitate care se respectă. Într-adevăr, sunt niște rezultate care ar putea conta, însă nu te poți baza doar pe MozRank, PA și DA.
PageRank update in 2016 cum fac sa ma pozitionez mai bine in rezultatele GoogleCum fac să mă poziționez cât mai bine în rezultatele Google? 

Google a poziționat și va poziționa în continuare printre primele rezultate site-urile care oferă conținut de calitate. Atâta timp cât oferi conținut de calitate, iar comunicarea ta cu cititorii este activă atât pe blog/site, cât și în social media, Google îți va oferi mereu rezultate foarte bune. Oferă conținut de calitate, gratis, securizat HTTPS și optimizat, iar rezultatele vor crește într-un timp relativ scurt. Foarte mult trafic îl vei obține prin smartphone/tablete, așa că optimizează foarte bine site-ul pentru cititorii care folosesc un astfel de device. Poți folosi instrumentul Mobile-Friendly pentru a afla dacă blogul tău este optimizat sau nu pentru dispozitivele mobile. Pe foarte multe cuvinte cheie am fost poziționat mai bine față de competitorii mei, iar unii dintre ei erau cu mult peste mine în ceea ce privește traficul și calitatea linkurilor, însă calitatea conținutului este cheia unor rezultate mult mai bune. Verifică tot timpul ce link-uri duc spre tine și ce calitate au. Elimină link-urile spam și menține-ți site-ul sănătos din acest punct de vedere. Verifică constant penalizările manuale din "Webmaster Tools -> Trafic de căutare -> Acțiuni manuale". 


PageRank update in 2016 cum fac sa ma pozitionez mai bine in rezultatele Google

De ce scorul PageRank din 2013 nu mai este valabil astăzi? 

Deoarece nu știm cu exactitate dacă site-ul respectiv a mai crescut sau nu de la ultima actualizare. De exemplu, poate un agent de publicitate ar alege un blog cu PageRank 4 în defavoarea mea, însă poate acel site a scăzut foarte mult în rezultate și trafic, iar calitatea linkului poate fi foarte slabă. Pe de altă parte, eu poate am rezultate mult mai bune chiar dacă nu am PageRank, deoarece nu am prins ultima actualizare, iar calitatea linkurilor mele pot face diferența.

În concluzie, consider că eliminarea algoritmului PageRank va aduce un beneficiu major creatorilor de conținut de calitate. Păcat că abia acum s-a înțeles acest lucru, deoarece la mare căutare au fost blogurile cu PageRank mare, nu cele care ofereau calitate.


Ca spirit de glumă, poți verifica pagerank-ul la mine pe blog! :D 

4 comentarii :

 1. Nu cred ca mai are rost sa vorbim de pagerank. Cat despre moz, pa si da, le consider cam inutile acum. Sa vedem ce vrea google cu KBT. cine stie, poate va fi si google in viitorul apropiat "quality-free"

  bagai botu' la "verificat pagerank" :)))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, Tavi Andrei!

   Knowledge-Based Trust ar putea pune la punct tot motorul de căutare. :D

   Ștergere
 2. Și mai tebuie să ai o armată de urmăritori pe rețelele sociale, că altfel tot nu faci mare lucru!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, TSBogdan!

   Într-adevăr. Social Media a început să conteze foarte mult, din păcate. Nu toți avem posibilitatea de a investi în social media, iar dacă dorești să crești fără investiție, îți va lua foarte mult timp.

   Ștergere