Un mesaj de Crăciun pentru români

2 comentarii
Un mesaj de craciun pentru romani mos craciun e roman

Deja am intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă, iar în casele noastre ar trebui să se simtă deja dragostea și afecțiunea. Cu timpul, tradițiile noastre au început să dispară, iar în locul dragostei a apărut ura sau invidia. Am multe motive să cred că Moș Crăciun este român. 

Un mesaj de Crăciun pentru români

Acum doi ani, de Sfântul Vasile, am fost invitați de către niște prieteni de familie, iar în colectivul nostru a venit și un elvețian, prieten foarte bun cu verișorul sărbătoritului. Am intrat și noi în vorbă cu el, iar din cinci cuvinte, două erau "iubesc, România!". Era fascinat de tradițiile noastre, de legătura noastră strânsă de prietenie, de mesele noastre pline cu mâncare și de modul în care noi, românii, ne petrecem. Spunea că și-ar dori să aibă în Elveția tradiții asemănătoare, însă lumea este foarte rece, iar spiritul de Crăciun pentru ei este doar un mit. Și acum țin legătura cu el, iar când vorbește despre România, o face cu lacrimi în ochi, deoarece știe că în ciuda problemelor financiare, reușim să ținem strâns legătura de familie și de prietenie. A ajuns la concluzia că deși are o mașină foarte scumpă, iar pentru ei 200 de euro sunt doar o cheltuială în Mall, sunt de fapt foarte săraci în comparație cu noi, românii. 

un mesaj de craciun pentru romani mos craciun este roman

Moș Craciun este român

De multe ori, am impresia că Moș Crăciun este român, iar dacă tradițiile noastre ar putea fi împărtășite mult mai des în afară, poate că Europa și-ar schimba un pic percepția față de români. În ciuda traiului greu pe care îl avem, doar românii ocupă vămile din afară, încercând să ajungă la familii, în România, de Crăciun. Parcă doar noi încercăm să venim acasă cu cât mai multe daruri de Crăciun și parcă doar noi plătim zeci de lei pentru orele de convorbiri în străinătate. Am da orice pentru a ne îmbrățișa părinții și frații de Crăciun. Am da orice ca ei să fie fericiți și de aceea majoritatea muncesc pe rupte în străinătate. Dacă dorești să afli cât de mare este dragostea de țară și de părinți, întreabă un român care lucrează în străinătate care-i cel mai mare dor pe care-l are. Poți afla care-i dorul de țară doar întorcându-i mâinile care și așa sunt muncite la maximum de către străini. Poate am ajuns slugile străinilor, dar cel puțin nu le dăm satisfacția de control total, deoarece în ajunul Crăciunului, vămile sunt pline de români. Poate de aceea suntem priviți rău de către străini. Ei nu vor înțelege niciodată care-i spiritul Crăciunului în România. 

Vă doresc multă sănătate, multă fericire și alinare în suflete. Sunt mândru de voi și cu lacrimi în ochi sper ca viitorul țării să fie unul mai bun și mai prosper. Vă mulțumesc că împărtășiți spiritul Crăciunului în toată lumea și sper ca de sărbători să vă îmbrățișați familia și să petreceți alături de ei. Tot datorită vouă blogul "Gândim Rațional - Dezvoltare Personală" împlinește doi ani de zile. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine! :D

Respect! 

2 comentarii :