Poveste Psihologica: Nu uita de unde ai plecat

0 Comentarii
poveste psihologica nu uita de unde ai plecat respect

Fie că ai ajuns pe propriile puteri, fie că ai fost săltat, trebuie să înțelegi că va trebui să iei decizii vitale. Deciziile tale vor pune capăt sau vor începe un nou capitol pentru multe persoane. De multe ori, persoanele care ajung mai sus decât alții, își schimbă complet atitudinea și gândirea. Aici intervine "setea de putere". De ce mulți cad în această plasă? Simplu. Deoarece nu au un self-respect. Dacă nu se respectă pe ei însiși, clar nu vor oferi respect altora sau cel puțin nu va oferi respect celor cu un grad mai mic ca el. Asta înseamnă că tocmai ai uitat de unde ai plecat. Mai jos am să vă prezint o poveste psihologica devenită virală în ultima perioadă. Sper că vă va fi de folos în cariera dumneavoastră. 

Poveste Psihologica: Nu uita de unde ai plecat 


După ce Steve Jobs a savurat masa la un restaurant luxos, acesta a cerut nota de plata. Chelnerul aduce nota de plată, iar Steve Jobs oferă un bacșiș de 10$. Chelnerul ridică nota de plată și rămâne un pic blocat, iar conversația continuă cam așa:

Steve Jobs: "-Ce s-a întâmplat?"
Chelnerul: "-Nimic, doar că sunt un pic căzut pe gânduri."
Steve Jobs: "-De ce?" 
Chelnerul: "-Cu tot respectul, dar săptămâna trecută fata dumneavoastră ne-a vizitat și tot eu am servit-o, aceasta lăsând un bacșiș de 300$, iar dumneavoastră doar 10$ și sunteți cel mai bogat om din lume. Nu m-am străduit îndeajuns?"
Steve Jobs zâmbește și îi spune: "-Fiica mea este fata celui mai bogat om din lume. Eu, practic, sunt fiul unor părinți modești care nu m-au vrut."

Morala:

Niciodată să nu uiți de unde ai plecat și să te mândrești cu istoricul tău, deoarece locul tău de plecare te-a adus unde ești acum. Dacă ai avut puterea să ajungi sus, oferă puțin din ceea ce ai tu lumii. Un om de succes este acela care ajunge sus, nu uită de unde a plecat și încearcă să ofere și altora șansa de a reuși în viață. 

Respect! 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu