Tigara electronica: O soluție pentru a renunța la fumat?

5 comentarii
tigara electronica tigari electronice

În România, numărul fumătorilor este într-o continuă creștere, iar statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Soluții de a renunța la fumat există, cum ar fi tigara electronica. Conform unui studiu realizat în peste 10 țări, țigările electronice reprezintă soluția cea mai agreată de fumători pentru a renunța la acest viciu. Țigara electronică este special concepută pentru a oferi o experiență asemănătoare cu fumatul tradițional, însă nu la fel de toxic. O țigară normală conține aproximativ 4.000 de substanțe chimice, cum ar fi: monoxid de carbon, hexamina, acid acetic sau cadmin. 

Tigara electronica

Colegii mei de facultate folosesc țigările electronice de o bună perioadă de timp, iar din câte mi-au spus, țigările electronice sunt mult mai avantajoase față de țigările normale, iar sănătatea lor nu mai este așa de mult atacată de chimicale. Prețul acestor tigari electronice diferă în funcție de tipul de acumulatori și în funcție de rezistența acestora. 
tigara electronica tigari electronice
Principiul care stă la baza funcționării unei tigari electronice este relativ simplu. Bateria sau rezistența transformă lichidul din tigarea electronica într-o soluție gazoasă, bazată pe nicotină, însă fără restul de substanțe toxice. Lichidul poate avea diferite arome și diferite gramaje de nicotină. Cu ajutorul unei tigari electronice vei renunța complet la fumatul tradițional, urmând ca viciul tău să ia sfârșit într-o perioadă nedeterminată de timp (diferă de la persoană la persoană). Pe lângă fumatul tradițional, tigara electronica are foarte multe avantaje:

 1. Reducerea substanțelor toxice. 
 2. Tigara electronica nu atacă dantura.
 3. Dispare mirosul respingător al respirației. 
 4. Dispare strănutatul. 

Voi ce părere aveți despre țigările electronice? :) 

5 comentarii :

 1. eu am cumparat de pe etigara-electronica. calitate ok, pret ok. am rezolvat ceva cu ea pana acum? asa si asa. sunt tot un fumator inrait dar folosesc doar tigara electronica. practic am renuntat la fumatul traditional.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, Tavi!

   Din punct de vedere al sănătății, consideri că țigara electronică ți-a adus vreun beneficiu? Încă mai tușești? Este un pas mare și renunțatul la o țigare normală.

   Ștergere
  2. sa sti ca este un pas mare. mi-a adus un beneficiu. nu stiu cat la sanatate dar la bani sigur mi-a adus.

   Ștergere
 2. Intr-adevar, tigara aelectronica este o alternativa mult mai buna la tigara cu tutun, atat din punct de vede al sanatatii, cat si financiar. In urma ultimelor studii realizate de specialisti in tratarea dependentelor, tigara electronica este creditata cu cea mai rata sansa de eficienta in terapiile de renuntare la fumat, chiar mai mare decat plasturii sau guma cu nicotina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. plasturii sunt cu atat mai nasoli. foarte multi prieteni au avut reactii adverse la plasturi

   Ștergere