Instrumente Marketing Online: HotJar

2 comentarii
marketing online hotjar SEO

Marketing-ul online este bazat pe strategii, iar ca să poți forma o strategie, ai nevoie de cercetări și de analize. Desigur, ca să poți cerceta ai nevoie de instrumente, iar printre ele se află și HotJar. Nu este un instrument foarte popular în România, deși este foarte complex, iar în marketing online vă poate fi de folos. HotJar.com se bazează pe înregistrările vizitatorilor, iar pe baza acestor înregistrări poți genera fel și fel de rapoarte. Este un instrument parțial gratuit, însă nu cred că vei avea nevoie să treci la premium. Îți oferă foarte multe în stadiul "basic". 

Marketing Online: Ce este HotJar? 


Principalele rapoarte pe care le poți genera prin HotJar.com
 1. Heatmaps
 2. Recordings
 3. Funnels
 4. Forms
 5. Polls
 6. Surveys
 7. Recruiters

Instrument Marketing Online: Heatmaps

Este un instrument foarte folositor în cazul în care dorești să afli care-s zonele mai accesate dintr-un site. Spre exemplu, dacă ai un site portofoliu și dorești să afli care-s principalele zone care atrag atenția, poți folosi instrumentul "Heatmaps". Instrumentul "Heatmaps" generează analiza în funcție de click, move sau scroll. Spre exemplu, dacă dorești să afli care-i cea mai accesată zonă, atunci vei genera un raport în funcție de clickuri. Sau dacă dorești să afli câți vizitatori (%) au dat scroll până în josul paginii, alegi raport "Heatmaps" -> Scroll.

Exemple de rapoarte:

marketing online hotjar SEO
Raport Scroll
marketing online hotjar SEO
Raport Click


Instrument Marketing Online: Recordings

Dacă dorești să afli ce fac vizitatorii la tine pe site sub format video detaliat, inclusiv rapoarte heatmaps integrate, accesează instrumentul "Recordings". La stadiu basic/free, poți înregistra maxim 100 înregistrări per site. Îți recomand să alegi premium doar în cazul în care ai un trafic enorm și dorești să afli ce face fiecare vizitator. Dacă nu, atunci rămâi la stadiu basic, deoarece 100 de înregistrări sunt destule pentru a-ți face o părere. Plus că le poți șterge și poți avea alte 100 de înregistrări stocate.

Instrument Marketing Online: Funnels

Un instrument foarte folositor în cazul magazinelor online sau al site-urilor e-Commerce. Folosesc enorm acest tool, mai ales în firma pe care o coordonez din punct de vedere al promovării online. Este foarte important să știi câți vizitatorii (%) adaugă produse în coș și câți dintre ei confirmă comanda. Desigur, cu ajutorul instrumentului "Funnels" poți confirma fel și fel de rapoarte. Important este să știi că îți oferă o comparație cu o acțiune sau link. Spre exemplu, eu am vrut să știu dacă în intervalul 10:00 PM - 12:00 PM sunt persoane care intră pe site și dacă intră, câți dintre ei aleg să vizualizeze și postări mai vechi. Am avut dropoff 100%, din păcate.

marketing online hotjar SEO

Instrument Marketing Online: Forms

Poți afla nivelul de interacțiune al vizitatorilor cu un landing page sau acțiune. Spre exemplu, am vrut să văd dacă în intervalul 10:00 PM și 12:00 PM se înscriu vizitatori la newsletter. Poți realiza un raport complex, mai ales dacă dorești să afli o statistică precisă al abonaților în raport cu traficul total. Este foarte folositor pentru persoanele care se ajută de e-Mail Marketing în vânzări. Îl recomand, mai ales dacă aveți un site e-Commerce

marketing online hotjar SEO

Instrument Marketing Online: Poll, Survey, Recruiters. 

Toate cele 3 instrumente au strânsă legătură cu noțiunea de "feedback". Dacă dorești să afli părerea vizitatorilor sau dacă dorești să le ceri ajutorul pentru a îmbunătăți site-ul, poți folosi instrumentele mai sus menționate. Au strânsă legătură între ele și se diferențiază între ele prin precizia statisticilor. Vizitatorii pot completa fel și fel de chestionare și întrebări, astfel încât să te ajute în a-ți îmbunătăți serviciile. 

Sper să vă fie de folos. Poți elabora analize și rapoarte care-ți vor fi utile atunci când alegi o strategie de marketing. Sunt gratuite și cred că doar în cazuri speciale vei apela la premium, iar analizele HotJar sunt foarte precise și pot fi exportate într-o bază de date. 

2 comentarii :

 1. Hmmm..interesant, pana acum nu am mai auzit de HotJar. mersi de pont !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Salut, Formatia Bucuresti!

   Vi-l recomand cu placere. Am analizat si site-ul dumneavoastra. Are potential, insa mai trebuie lucrat din punct de vedere SEO. :) Probabil o să vă ajute instrumentul HotJar pentru a vă face o părere pe ansamblu.

   Ștergere