(P) Ce trebuie sa stii despre rezistenta la rulare a anvelopelor auto

0 Comentarii
hilserv.ro

In Statele Unite, producatorii de vehicule trebuie sa respecte o eficienta de combustibil medie pentru flota de noi modele pe care le lanseaza pe piata anual. Bineinteles, camioanele si in general, vehiculele de talie mare consuma de regula o cantitate mult mai mare de carburanti, spre deosebire de masinile din categoria turisme. Rezistenta la rulare a anvelopelor afecteaza economia de combustibil, asa ca, in consecinta, majoritatea producatorilor de automobile solicita distribuitorilor de anvelope, sa proiecteze anumite modele de cauciucuri ca echipament original pentru dotarea vehiculelor. 

Pentru a intalni cererile manufacturierilor, aceste anvelope beneficiaza adesea de un design care are drept obiectiv diminuarea greutatii si rezistentei la rulare si care implica pereti laterali ai pneurilor mai subtiri, diferite adancimi ale profilului benzii de rulare si compusi speciali pentru crearea caii de rulare. Economia de combustibil este rezultatul direct al rezistentei totale ale unui vehicul fata de miscare. Pentru a facilita acelasi nivel de performanta, vehiculele grele necesita mai multa putere si implicit, o cantitate mai mare de carburant, decat vehiculele usoare. Pentru ca multe din modelele mixte pentru turisme sau vehicule comerciale usoare dispun de tehnologii speciale care contribuie la eficienta energetica, va recomandam sa studiati oferta de anvelope all season disponibila.

Cea mai simpla modalitate de a reduce rezistenta la rulare, dispunand de un consum economic, este sa va asigurati ca toate cele patru anvelope de vara sau de iarna sunt montate corespunzator si sunt bine umflate. Presiunea din anvelope reprezinta, asadar, un aspect foarte important, deloc de neglijat. Pe masura ce anvelopele din dotarea automobilului condus se uzeaza, este esential sa stiti care este presiunea optima recomandata de producator pentru sarcina usoare sau in conditii de incarcaturi mari. De asemenea, este la fel de important sa practicati un stil de sofat non-agresiv, daca vreti sa economisiti carburant, dar si sa asigurati anvelopelor o cat mai lunga durabilitate.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu