(P) Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand mergi la un interviu de angajare

1 comentariu

Cei care isi cauta un loc de munca fac totul pentru a se pregati cat mai bine atunci cand vine vorba de interviul de angajare. Insa, multe persoane fac tot felul de greseli care ar trebui evitate. Iata ce ar trebui sa eviti si tu atunci cand mergi la un interviu de angajare: 
1. Evita sa nu stii sa vorbesti despre ce e scris in CV Sunt multe persoane care apeleaza la companiile care ofera servicii de redactare CV Profesional, insa apoi nu-si citesc cu mare atentie CV-ul. Companiile de acest fel realizeaza CV-urile pe baza informatiilor date de tine. Insa, tu trebuie sa le cunosti foarte bine si sa arati ca le cunosti foarte bine. Nu e gresit sa apelezi la firmele care realizeaza CV-uri profesionale sau care se ocupa de servicii de redactare scrisori de intentie. Gresit este sa nu stii sa vorbesti despre ce scrie in CV-ul tau. 
2. Evita sa fii deranjat/a de telefon in timpul interviului In momentul in care ai intrat in incaperea in care vei da interviul, telefonul trebuie lasat deoparte. Opreste soneria telefonului sau inchide-l pentru a nu avea parte de incidente neplacute. Nu da bine absolut deloc sa iti sune telefonul in timpul interviului. 
3. Evita sa iti vorbesti de rau fostii angajatori Indiferent de experienta pe care ai avut-o la ultimul loc de munca, incearca sa eviti sa iti vorbesti de rau fostii angajatori. Aceasta e o regula pe care ar fi bine sa o respecti daca vrei sa faci o impresie buna. 
4. Evita sa te lauzi sau sa te critici in mod excesiv Vorbeste despre tine intr-un mod in care sa ii arati angajatorule ca esti omul pe care el il cauta. Nu te lauda prea mult (chiar daca meriti), dar nici nu te critica prea mult. 
5. Evita sa intarzii la interviu E o greseala foarte mare pe care o poti face. Eu personal stiu o multime de cazuri in care candidatii nu au mai fost primiti la interviu pentru faptul ca au intarziat. Nu conteaza scuzele ca traficul, o problema neasteptata, etc. Trebuie sa iei in calcul toate variantele si sa organizezi in asa fel incat sa ajungi la timp. 

Ar mai fi multe greseli de evitat la interviuri, insa, pentru moment acestea sunt cele pe care am vrut sa ti le spun. Daca vrei sa afli mai multe detalii legate de cum anume sa te prezinti la un interviu, cauta-i pe cei de la CV-Perfect.ro. Ei te pot ajuta cu servicii de pregatire pentru interviu. Astfel vei afla care sunt toate greselile pe care trebuie sa le eviti. Totodata, cei de la CV-Perfect.ro ofera si sedinte de consiliere in cariera. Daca esti interesat/a, cauta-i.

Un comentariu :