Cand trebuie sa schimbam anvelopele de iarna?

0 ComentariiOdată ce temperaturile zilnice medii depășesc + 7C, este timpul să facem trecerea la anvelopelede vara sau all season. Auto-conservarea ar trebui să fie motivul: schimbarea vă poate ajuta să evitați o coliziune sau o explozie.

Toate clasele de anvelope - iarnă, vară și all season contin compuși de cauciuc destul de diferiți. Fiecare este optimizat pentru un interval de temperatură diferit. Dacă executăm o anvelopă în afara zonei sale de confort, aceasta reacționează prost.

Anvelopele de vară folosite iarna devin grele ca pucurile de hochei; în timpul iernii, anvelopele allseason  încep să piardă aderența, deoarece temperaturile scad sub +7C și sunt practic inutile pentru aderența sub -10C. Anvelopele de iarnă își pierd aderența, în timp ce temperaturile se ridică peste +7 grade C. La fel ca anveopele al season pe care le putem folosi în timpul iernii, si cele de iarna le putem folosi mai repede vara.

Anvelopele de iarnă sunt construite astfel încât să aibă o bandă flexibilă sub îngheț și au mult mai multe blocuri de rulare, cu mai multe guri de aderență pentru gheață. Aceste elemente nu funcționează pe vreme caldă. De fapt, ele sunt contraproductive. Pe măsură ce anvelopa se rotește, blocurile de rulare intră în contact cu trotuarul și căldura este creată pe măsură ce blocul este comprimat. Lamele se deschid și se închid în timp ce vin în contact cu trotuarul și creează mai multă căldură.

Căldura este cel mai mare dușman al unei anvelope. Această căldură face ca blocurile de rulare să fie mai flexibile, ceea ce, la rândul lor, creează mai multă senzație de rulare, care la rândul său creează mai multă căldură. Încălzirea într-o anvelopă face ca agenții de legare esențiali ai unei anvelope să se descompună. Anvelopa va avea o senzație de grăsime, deoarece, de fapt, se dizolvă chimic. Anvelopele grele nu se prind.

Pentru o oprire de urgență sau schimbarea benzii de evitare a coliziunii, avem nevoie de toată aderența disponibilă pentru a ne ține departe de probleme. Pentru o aderență maximă, avem nevoie de o anvelope care să funcționeze în zona de temperatură. Panica oprește stresul puternic pe un bloc de rulare. Trebuie să fie rigid și să nu se învârte, să rămână în contact cu drumul.

Anvelopele de iarnă prin design sunt proiectate pentru a săpa pentru tracțiune în zăpadă. Pe trotuar, această suprafață de rulare trecătoare face ca distanțele de oprire să fie mult mai lungi și mașina mai greu de controlat.

Comparați o anvelopă de iarnă și o anvelopă all season. Anvelopa de iarnă va avea de două până la trei ori mai multe blocuri de rulare, iar un număr infinit de gheare mai mult. Mai multe blocuri de rulare și gropi sunt egale cu mai multă căldură.

Amintirea faptului că acumularea de căldură este cauza principală a esecului unei anvelope ar trebui să ne facă și să ne schimbăm anvelopele pentru o vreme mai caldă.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu