Simbolul bijuteriilor cu diamante

0 Comentarii


Diamantele reprezinta  piatra de nastere pentru cei nascuti in luna aprilie, ceea ce inseamna ca doamnele nascute in aceasta luna au un motiv suplimentar de a cere  bijuterii cu diamante  (sau sa cumpere diamante pentru ele insisi).

Pentru a sărbători aceste pietre prețioase, am adunat paisprezece fapte interesante despre originile și istoria diamantelor:

1.       Vechii romani si greci credeau ca diamantele erau lacrimi ale zeilor sau fragmente de stele, iar romanii credeau ca sagetile lui Cupidon erau sfarsite cu diamante (aceasta este poate cea mai veche asociere intre diamante si dragoste).

2.       Diamantele sunt vechi de miliarde de ani - în unele cazuri mai vechi de trei miliarde de ani.

3.       Diamantele se formează la aproximativ 160 de km sub sol și au fost transportate spre suprafața pământului prin erupții vulcanice profunde.

4.       Diamantele sunt fabricate dintr-un singur element - sunt aproape 100% carbon. Sub căldura și presiunea imensă, mult sub suprafața pământului, atomii de carbon se leagă într-un mod unic, ceea ce duce la structura cristalină frumoasă și rară a diamantelor.

5.       Cuvântul diamant derivă din cuvântul grecesc "adamas", ceea ce înseamnă invincibil sau indestructibil.

6.       Diamantele sunt cea mai grea substanță naturală. Singurul lucru care poate zgâria un diamant este un alt diamant.

7.       Diamantele au fost evaluate și râvnite de mii de ani. Există dovezi că diamantele au fost colectate și tranzacționate în India încă din secolul al IV-lea î.Hr. În primul secol d.Hr., naturalistul român Pliniu este citat că a spus: "Diamantul este cel mai valoros, nu numai din pietre prețioase, ci din toate lucrurile din această lume".

8.       Anticul hinduist a folosit diamante în ochii unor statui devoționale și a crezut că un diamant îi poate proteja purtătorul de pericol.

9.       Multe culturi antice credeau că diamantele i-au dat puterea și curajul purtătorului în timpul luptei, iar unii împărați purtau diamante pe armura lor în timp ce mergeau în luptă.

10.   În Evul Mediu, diamantele au fost considerate a avea proprietăți vindecatoare capabile să vindece afecțiuni variind de la oboseală la boli mintale.

11.   Țările care sunt principalele surse de diamante s-au schimbat în timp. India a fost sursa originală de diamante din lume, începând cu anii 1400, când diamantele indiene au început să fie vândute în Veneția și în alte centre comerciale europene. Apoi, în anii 1700, livrările de diamante din India au scăzut, iar Brazilia a devenit principala sursă de diamante din lume, până la sfârșitul anilor 1800, când a fost descoperită o rezervă imensă de diamante în Africa de Sud. Astăzi, diamantele sunt exploatate în multe părți ale lumii. Toate diamantele Brilliant Earth provin din minele din Canada, Botswana, Namibia și Rusia.

12.   Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost numit diamantul Cullinan și a cântărit 3106 carate sau 1,33 lire. Descoperit în 1905 în Africa de Sud, proprietarul minelor și liderii din Africa de Sud au dat diamantul regelui Edward. Cullinan a fost în cele din urmă tăiat în nouă diamante mari și 100 de dimensiuni mai mici, iar cele mai mari trei dintre acestea sunt expuse în Turnul Londrei ca parte a bijuteriilor coroanei.

13.   Prima folosire cunoscută a unui inel de logodna cu diamante Augustus  a avut loc în 1477, când arhiducele Maxmillian din Austria a dat Mariei de Burgundia un inel de aur cu un diamant M sculptat.

14.   Laboratoarele au creat diamante care  au aceeași structură chimică și proprietăți fizice ca și diamantele extrase din pământ. Chiar și gemologii profesioniști nu pot spune diferența dintre diamante fabricate și cele extrase din mine fără teste extinse folosind echipamente specializate. Pământul strălucitor poartă o selecție largă de diamante create în laborator.0 comentarii :

Trimiteți un comentariu