BIJUTIERII ȘI SUPERSTIȚIILE

0 Comentarii

De unde provin superstițiile?
Pisicile neagre aduc ghinion. Este ghinion să treci sub o scară. Spargerea unei oglinzi duce la șapte ani de ghinion. Superstițiile abundă, dar mulți oameni își iubesc pisica neagră, profesioniștii în construcții se plimbă zilnic pe  sub scări, iar mulți dintre noi au spart accidental oglinzile fără să aibă consecințe negative, să nu mai vorbim de șapte ani de ghinion.
Așa cum pisicile negre nu provoacă vătămări atunci când trec căile noastre, inelele de la căsătoriile destramate nu determină încheierea de noi relații în divorț. În același timp, există vești care spun că ne facem norocul concentrându-ne pe aspectele pozitive sau negative ale vieții. Lucrurile carora  le acordăm atenție au tendința de a se dezvolta în mintea noastră. Dacă aveți o convingere fermă că un inel dintr-o căsătorie destramata va determina încheierea propriei relații, atunci anxietatea dvs. vă poate determina să vă concentrați asupra aspectelor negative ale căsătoriei dvs., ducând la mai multe argumente, neplăcere și eventuală despărțire. Dacă nu puteți găsi o modalitate de a utiliza gândirea rațională pentru a vă schimba credința, atunci ar fi mai bine să alegeți o moștenire dintr-o căsnicie fericită sau să selectați un diamant virgin pentru inelul dv!
Mulți bijutieri achiziționează diamante prețioase pentru a fi utilizate în setări noi, deci chiar și un inel de logodnă Alfrida  "nou-nouț" ar putea conține metale prețioase care au fost topite pentru reutilizare, împreună cu diamante reciclate. Practica reciclării diamantelor este în creștere, parțial datorită faptului că aceasta este o modalitate ecologică de a se bucura de pietre prețioase frumoase și, în parte, pentru că diamantele sunt vechi de miliarde de ani și este imposibil să se spună diferența dintre bijuterie preexistentă și una care tocmai a fost tăiat și lustruita după minerit. Orice superstiție care înconjoară aceste pietre prețioase a fost ștearsa, iar diamantele se bucură de valoarea și frumusețea lor inerente.
Un comentator a făcut un punct excelent, afirmând că inelul de logodna al prințesei Diana a fost  dat lui  Kate Middleton, Ducesa din Cambridge nu ca un simbol al căsniciei eșuate dintre Prințesa Di și prințul Charles, ci ca o modalitate de a lega dragostea prințului William de mama lui cu cea a dragostei sale față de Kate și ca o reprezentare a dorinței sale de a-și petrece o viață împreună. Mulți alții au remarcat că nu au deranjat ideea de a purta diamante prețioase, mai ales că atât de multe sunt plasate în setări noi și sunt simboluri ale dragostei care există între ceilalți semnificativi și ei înșiși.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu