Cum functioneaza un inverter?

0 Comentarii

Un inverter este o tehnologie de economisire a energiei care elimină funcționarea risipită a aerului condiționat prin controlul eficient al vitezei motorului.

Aparatele de aer condiționat mențin temperatura reglată prin răcire atunci când temperatura camerei crește peste temperatura setată și se încălzește atunci când temperatura camerei scade sub temperatura setată.

Turația motorului în aparatele de aer condiționat non-inverter rămâne constantă, iar temperatura este reglată prin pornirea și oprirea motorului, care consumă mai multă energie.

În aparatele de climatizare de tip inverter, temperatura este reglată prin schimbarea vitezei motorului fără pornirea și oprirea motorului. În comparație cu aparatele de climatizare non-inverter, aparatele de aer condiționat cu inverter au o pierdere de putere mai mică și pot economisi energie.

Cum este controlată viteza motorului?
Motorul funcționează cu magneți și cu curent electric. Acesta este format din două tipuri de magneți. Unul este un magnet permanent care are o forță magnetică naturală.
Celălalt este un electromagnet care produce o forță magnetică prin electricitate. Direcția curentului electric determină polaritatea electromagnetului.
Stâlpii nord (N) și sud (S) ai electromagnetului sunt determinați de direcția curentului electric. Când direcția curentului electric este inversată, polii nord (N) și sud (S) sunt de asemenea inversați.
Motorul se rotește prin direcția de comutare a curentului electric. Când magneții intră în contact, se produce o forță de atractie între polii N și S ai magneților și se produce o forță respingătoare între poli N și N și poli S și S.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu